in

ishrana u menopauzi – Najžena

ishrana u menopauzi – Najžena
ishrana u menopauzi – Najžena

Kod žena posle 45. godine dolazi do mnogih promena u telu. Vidljivo je dobijanje kilograma, a razlog su promene u nivou hormona do kojih dolazi u perimenopauzi i menopauzi. Tada dolazi i do gubitka mišićne mase i taloženja sala na stomaku. Da biste to sprečili, preporučuje se umerena fizička aktivnost, kao što je 150 minuta brzog hoda dnevno i trening snage dva puta nedeljno. Ali treba voditi računa i o ishrani.

Ima 56 godina, a telo kao devojčica

Fitnes trener koja ima 56 godina Petra Genko na svom TikTok profilu objavljuje savete za žene u menopauzi. Ona pokazuje kratke vežbe i daje savete za žene preko 40 godina, a posebno za one koje se nalaze u menopauzi i žele da nastave da brinu o svom telu, da budu zdrave u lepo izgledaju. Petra daje dobar primer, jer je mršava i ima zategnuto telo.

 

 

Hrana za žene u menopauzi

Petra je u ovom video snimku nabrojala pet namirnica koje jede svaki dan kako bi ostala u dobroj formi. To su junetina, avokado, jaja, jogurt i bobičasto voće. Na objavljenom video snimku pokazala je jagode i kupine. Naglasila je da ne jede prerađenu hranu i beli šećer.

Bonus video:

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /