in

Vučić razgovarao sa Makronom o budućnosti regiona i evropskim integracijama

Vučić razgovarao sa Makronom o budućnosti regiona i evropskim integracijama
Vučić razgovarao sa Makronom o budućnosti regiona i evropskim integracijama

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom.

.

Foto: buducnostsrbijeav / screenshot

.

– Odličan razgovor sa predsednikom Emanuelom Makronom o gorućim pitanjima u našem regionu, aktuelnim političkim promenama u evropskim i globalnim okvirima i njihovom mogućem uticaju na Srbiju i njeno mesto u datom kontekstu. – naveo je Vučić u objavi na svom Instagram profilu.

Razgovarali smo i o potrebi za strateškom saradnjom u oblikovanju buduće putanje našeg kontinenta i sveta u celini, kao i u rešavanju hitnih pitanja u pogledu regionalne bezbednosti i ekonomske stabilnosti – naveo je on.

Dok Evropa prolazi kroz period tranzicije i neizvesnosti, naglasio sam važnost kontinuiteta u rešavanju pitanja od značaja za Srbiju, pogotovo u pogledu Kosova i Metohije i uslova u kojima živi obespravljena srpska zajednica. Ponovio sam da ovo pitanje i dalje treba da zauzima visoko mesto na agendi EU, uz snažan diplomatski angažman u cilju konačne realizacije Briselskog sporazuma i formiranja Zajednice srpskih opština, kao osnove za izgradnju održivog mira i garancije bezbednosti za srpski narod – stoji u objavi.

U njoj je Vučić rekao i da je “istakao da zalaganje za dijalog ostaje temelj politike Srbije u regionalnim odnosima i najvažniji činilac u rešavanju teških pitanja koja su pred svima nama”.

– Zato sam zamolio predsednika @emmanuelmacron da stane uz Srbiju na njenom teškom putu ka očuvanju mira i stabilnosti, uprkos svim nedaćama sa kojima se na tom putu susreće – zaključio je Vučić.Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /