in

Marko Đurić o povicima “Ubi Srbina” na Evropskoj prvenstvu

Marko Đurić o povicima “Ubi Srbina” na Evropskoj prvenstvu
Marko Đurić o povicima “Ubi Srbina” na Evropskoj prvenstvu

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić izjavio je danas, povodom dešavanja na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je predsednik FSS najavio da će podneti UEFA zahtev za kažnjavanje saveza Hrvatske i Albanije nakon skandiranja njihovih navijača, rekao da je za njega UEFA visoko politizovana kada je primila Prištinu u svoje redove.

Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Marko Đurić

Nadam se da će kod naših momaka pritisci koji dolaze sa te strane da probude inat i dodatnu želju za borbom i veoma smo ponosni na njih. Između ostalog, poruke “ubi Srbina” i slično vam govore o lošoj klimi koju stvaraju pojedini ekstremni političari, pre svega Kurtijev etnonacionalistički režim, ali i neki drugi u regionu koji pokušavaju na svaki način da iskoriste širi geopolitički kontekst za svoje ciljeve koji nisu pohvalni – ocenio je Đurić za RTS.

Fudbalski savez Srbije (FSS) će od Evropske fudbalske unije (UEFA) tražiti najstrože moguće kazne za FS Hrvatske i Albanije zbog povika “Ubi Srbina” koji su se čuli tokom meča grupe B na Evropskom prvenstvu u sredu, rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Navijači Hrvatske i Albanije su horski pevali “Ubij Srbina” tokom utakmice koja je okončana rezultatom 2:2.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /