in

Kineskinje otkrile tajnu večne mladosti

Kineskinje otkrile tajnu večne mladosti
Kineskinje otkrile tajnu večne mladosti

Sigurno ste se zapitali kako Kineskinje uvek izgledaju mladoliko, bez obzira na godine. Izgledaju kao da ne stare, lice im je nežno, skoro bez bora. Jedna od njih je i modna dizajnerka Vera Vang, kojoj se svi čude kada kaže da ima 74 godine. Izgleda duplo mlađe, a jednom prilikom je otkrila i svoju tajnu.

Tajna čaja od lotosa

Priča se je kineska princeza Jang Gui obožavala da pije lotosov čaj. Lotos simboliše čistoću i savršenost. Kug njegovih latica se sa pojavom sunca otvara i sa zalaskom se zatvara, pa se smatra oličenjem sunca. U kineskoj tradicionalnoj medici, ovaj čaj se koristi kao prirodni lek protiv temperature, stomačnih tegoba, pije se za ublažavanje napetosti i stresa. Mnogi čaj od lotosa piju pre spavanja jer obezbeđuje bolji san i odmor.

Shutterstock

 

Za lepotu

Među Kineskinjama je popularan kao “čaj za lepotu”, one veruju da održava kožu lepom, nežnom i čistom, a to sve zahvaljujući tome što je bogat antioksidantima. Piju ga svako jutro na prazan stomak, kao i pred spavanje. Čaj od lotosa se pravi sušenjem listova lotosa.

Bonus video:

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /