in

Nasilnik iz Niša osuđen zbog pokušaja ubistva, evo koliko će morati da robija

Nasilnik iz Niša osuđen zbog pokušaja ubistva, evo koliko će morati da robija
Nasilnik iz Niša osuđen zbog pokušaja ubistva, evo koliko će morati da robija

Dalibor Stevanović osuđen je danas na kaznu zatvora od 14 godina za pokušaj ubistva supruge.

Foto: RAS Srbija

“Kriv je zato što je kobnog dana u uračunljivom stanju sa umišljajem pokušao da ubije suprugu, ali delo nije završio”, rekla je sudija Aleksandra Mojašević Krstić prilikom izricanja presude.

Prema optužnici, Sandra je kritičnog dana dozvolila Daliboru da vidi sina, a nakon što je predala dete i ušla u zgradu u kojoj živi u Nišu okrivljeni joj je prišao sa leđa i najpre stezao za vrat i gušio, a zatim je jednom rukom stezao za grkljan i pesnicom udarao u glavu.

– Nakon toga joj je glavu udarao u pod a zatim joj oko vrata navukao plastičnu vezicu i zategao kako bi je ugušio usled čega je izgubila svest – stoji u optužnici.

Dečak koji je izašao iz automobila je vrištao, plakao i udarao oca kako bi pomogao majci da se odbrani pričajući “pusti mamu”. Sandra je zadobila prelom donje vilice i druge povrede koje su zbirno okarakterisane kao teška telesna povreda, kao i niz lakih povreda.

Komšije koje su je spasile pred sudom su ispričali su da je bila nepomična i modra u licu.

Stevanović je na početku suđenja priznao krivično delo, ali je negirao kvalifikaciju da se radi o pokušaju teškog ubistva. On se branio da od razvoda nije bio isti čovek i da mu je “pao mrak na oči” kada je pred vratima stana u kojem je nekada živeo navodno video nepoznatog muškarca.

Sandra je demantovala je da je iko bio toga dana ispred njihovog stana. Ona je rekla da je poslednjih godinu dana Dalibor bio jako ljubomoran, da je ranije pretio da će da naudi prvo sebi, a potom i njoj i detetu, te da je dva puta prekršio zabranu prilaska.

Veštak Zavoda za sudsku medicinu iz Niša dr Ivan Stojanović izjavio je na jednom od prošlih ročišta da plastične vezice koje je on navukao oko vrata bivšoj supruzi bile su dovoljno jako stegnute da uzrokuju smrtni ishod.

Uskoro opširnije…

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /