in

Nasilje u OŠ “Sveti Sava”: Roditelji pretukli učiteljicu, pljuvali je, gurali i oborili na pod

Nasilje u OŠ “Sveti Sava”: Roditelji pretukli učiteljicu, pljuvali je, gurali i oborili na pod
Nasilje u OŠ “Sveti Sava”: Roditelji pretukli učiteljicu, pljuvali je, gurali i oborili na pod

Učiteljica S. Đ, koja predaje u OŠ “Sveti Sava” na Vračaru, povređena je danas kada su je napali otac i majka učenice 3. razreda nakon što se odeljenje vratilo sa nastave u prirodi, saznaje “Blic”.

Najnovija

Foto: Ringier

Najnovija

Naš izvor navodi da su roditelji devojčice iz odeljenja 3/3 napali učiteljicu koja predaje odeljenju 3/2.

Pljuvanje, guranje, čupanje za kosu

Otac devojčice je pljunuo i gurnuo učiteljicu, a zatim ju je majka učenice čupala za kosu do te mere da ju je oborila na pod. Incidentu je prisustvovalo više roditelja i dece, kao i učiteljica iz 3/1 – objašnjava naš izvor.

Kako tvrdi direktorka OŠ “Sveti Sava” Jovana Milenković, pozvana je policija, a obavešten je dežurni javni tužilac. Takođe, pristigla je i ekipa Hitne pomoći kako bi učiteljicu prevezla u Urgentni centar. Protiv roditelja koji su napali učiteljicu će biti podneta krivična prijava.

Sutra će, kako protokol nalaže, biti obavešten i Centar za socijalni rad – navodi naš izvor.

Napad je usledio posle incidenta u diskoteci tokom karaoka, što je potvrdila i direktorka škole.

Devojčica se požalila da ju je učiteljica S. Đ. gurnula kako bi snimila svoje učenike koji su nastupali. Njena koleginica, koja predaje istom odeljenju 3/2, prišla joj je sa učenicom kako bi je opomenula da dete ima karcinom kičme, na šta je učiteljica S. Đ. navodno odgovorila da nije gurnula devojčicu. Prema rečima druge učiteljice, S. Đ. je rekla da, ako je devojčica bolesna, onda treba da ide da se leči. Međutim, S. Đ. je navodno tvrdila da ona nije imala tu informaciju i da bi bolesno dete trebalo uvek da bude pored učiteljice – navodi direktorka.

Napad na učiteljicu S. Đ., navodno, usledio je čim su roditelji čuli za incident u diskoteci.

Nasrnuli su na nju odmah po izlasku iz autobusa.

Pretučena i nastavnica OŠ “Jovan Dučić”

Podsetimo, ovo je drugi slučaj nasilja u školi koji je danas prijavljen policiji. Prethodno je u OŠ “Jovan Dučić” na Novom Beogradu napadnuta nastavnica biologije.

.

Foto: privatna arhiva / Ringier

.

Nju je, kako je “Blic” pisao, napala i teško povredila majka učenika petog razreda.

Povređena nastavnica kolima hitne pomoći je nakon napada prevezena u bolnicu. Informacije o njenom stanju pročitajte u našem odvojenom tekstu.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /