in

Mladići iz čista mira pretukli devojke u Prokuplju

Mladići iz čista mira pretukli devojke u Prokuplju
Mladići iz čista mira pretukli devojke u Prokuplju

U petak na subotu 14. na 15. jun trojica mladića ranih dvadesetih godina pretuli su dve devojke u prokupačkom kafiću u centru grada iz čista mira. Jednoj od devojaka su polomili nos, ali se ništa ne bi ni saznalo da zbog bolova povređena devojka nije morala da se javi lekaru, i to nekoliko dana nakon incidenta. Tako su odmah kada je zatražila lekarsku pomoć zdravstveni radnici obavestili policiju.

Foto: Ringier / Ringier

najnovija vest

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Prokuplju su potvrdili da ih je policija obavestila, te su naložili dokazne radnje. Od ponedeljka će imati više informacija o onome što se te noći događalo.

Kako su saznali novinari portala “Prokuplje press”, u kasnim večernjim satima, devojke su te večeri ušle samo da kupe cigarete, jer su primetile da je otvoreno. Unutra je bilo ljudi.

– Jedna devojka je otišla u toalet, a druga je sela da je sačeka. Tada su mladići počeli da dobacuju, vređaju, a zatim su ih i fizički napali. Devojka koju je jedan od trojice udario u nos se onesvestila, te su je izneli iz kafića, a drugu su šutirali na ulici – objašnjava osoba koja je dobro upućena u ono što se događalo.

Dodaje da devojke od ranije nisu poznavale napadače, te da su dosta starije od njih, a da je u momentu kada se sve dešavalo bilo još ljudi u kafiću, koji uopšte nikako nisu reagovali.

– Da li majke u Prokuplju još rađaju Topličane i potomke starog Jug Bogdana ili su se tu ipak pojavila neka nedonoščad koja svoju snagu pokazuju nad devojkama? Znaju li majke u Prokuplju i okolini da su vaspitale “heroje” koji nanose teške telesne povrede devojkama? Da li ih je sramota ili za sramotu nisu čuli – komentariše osoba koja je bliska sa jednom od devojaka, a kojoj je neshvatljivo da su muškarci tako iz čista mira pretukli devojke.

– Ovo je apel na i Policijsku upravu u Prokuplju, sud i tužilaštvo da svoj posao povodom ovog slučaja obave kako treba, jer u Prokuplju nisu retki slučajevi gde su “od ranije poznati policiji” nakon svih prijava kumovali zločinima sa teškim posledicama – dodaje sagovornik portala “Prokuplje press” i kaže da se na ovome neće završiti, te će upotrebiti sva zakonska sredstva da počinioci budu sankcionisani.

Do sada u Prokuplju nije zabeleženo da se dogodilo nešto slično. Zbog ovoga su građani prilično uznemireni, jer se prvi put desilo da neko tuče devojke pred prolaznicima i to bez razloga i da niko ne reaguje.

(Prokuplje press)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /