in

Ko je Škaljarac Taso Jovanović teško povređen u eksploziji bombe na Cetinju

Ko je Škaljarac Taso Jovanović teško povređen u eksploziji bombe na Cetinju
Ko je Škaljarac Taso Jovanović teško povređen u eksploziji bombe na Cetinju

Grupa “škaljaraca” našla se jutros na meti bombaškog napada na Cetinju kada je došlo do snažne detonacije u kojoj su poginuli Dragan Roganović i Petar Kaluđerović, dok su ranjeni Taso Jovanović i Mihajlo Borozan i jedna slučajna prolaznica. Cetinjanin Taso Jovanović odranije je poznat policiji, a već više od 10 godina puni stranice crne hronike.

Foto: Antena M / Ustupljene fotografije

.

Petar Kaluđerović poginuo je na mestu kada je došlo do eksplozije, dok je Dragan Roganović bokser i nekadašnji telohranitelj Gorana Radomana preminuo u putu ka bolnici u Cetinju. Bomba je aktivirana u neposrednoj blizini sportskog centra u prestonici Crne Gore. Pored pripadnika organizovane kriminalne grupe iz susedne države, ranjena je i jedna žena koja se slučajno zatekla na mestu napada. Među ranjenima je i Taso Jovanović, koji je odranije poznat crnogorskim organima.

Ko je Taso Jovanović?

Sada već davne 2013. godine odjeknula je vest da je ranjen bivši fudbaler na Cetinju. U pitanju je bio Taso Jovanović, koji je krenuo na trening u jednu lokalnu teretanu. Nepoznata osoba sa perikom i naočarama prišla je Jovanoviću i u njega pucala nekoliko puta, pisale su tada Vijesti. On je zadobio teške povrede opasne po život, a napadač je potom pobegao automobilom koji je čekao spreman i otišao u nepoznatom pravcu.

Taso Jovanović je ranjen u ruke, noge i stomak sa pet hitaca. Kao i današnji napad, pucnjava se dogodila kod Sportskog centra u Cetinju. Jovanovića je tada spasilo što je ostao na nogama, te je utrčao u teretanu i potražio zaklon.

Dragan Roganović

Foto: Drustvene mreze

Dragan Roganović

Godinu dana kasnije, Jovanović je priveden i saslušan zbog sumnjivog paljenja automobila na Cetinju. Njega je cetinjska policija ispitala u vezi sa podmetanjem požara pod automobil Ivana Latkovića. Navodno, Jovanović je nešto ranije sa Latkovićem imao raspravu, zbog čega ga je ovaj prijavio i rekao da ga je vređao. Njega su tada upozorili inspektori da se kloni Latkovića.

Jovanović je tada ispričao da je bio meta bombaškog napada. Objasnio je da je, dok je njegov automobil bio na jednom auto-placu na Cetinju, bačena bomba i da je upravo njegovo vozilo bilo meta. Takođe, Taso Jovanović je tada ispričao da je mu je zapaljen i automobil ispred zgrade u kojoj živi.

Lekari mu se bore za život

Ponovo u centar pažnje crnogorske javnosti dospeo je ovaj Cetinjanin 2015. godine kada je osumnjičen da je oko podneva ispred Osnovne škole „Njegoš“ u ovom gradu, pucao na sugrađanina N. P. Nijedan metak nije pogodio metu, a naredne godine protiv njega je podignuta optužnica.

Tokom 2017. godine Taso Jovanović je bio meta velike akcije crnogorske policije koja je tada krenula u borbu protiv organizovanog kriminala. Izvršili su pretrese na 21 lokaciji u Podgorici i Cetinju. Tada su zaplenjeni oružje, narkotici, skupoceni automobili i velika količina novca.

.

Foto: Antena M / Ustupljene fotografije

.

Taso Jovanović uhapšen je početkom 2019. godine jer je dva meseca ranije pucao ponovo na istu osobu N. P, a ranio i A. J. Za njim je prvo bila raspisana poternica zbog pucnjave koja se dogodila 5. novembra, a dvojica muškaraca su odmah prevezena u Klinički centar Crne Gore. On se sam predao policiji, priznao krivično delo i osuđen je na četiri godine i osam meseci zatvora.

Doktor cetinjske Bolnice „Danilo I“ Predrag Milošević ranije danas je novinarima rekao da je Cetinjanin Taso Jovanović teško povređen i da mu se lekari bore za život.

„Trojica su hospitalizovana u cetinjskoj bolnici. Dragan Roganović je dovezen bez vitalnih parametara i pokušali smo da ga intubiramo, ali bilo je kasno. Imao je povrede i pluća i glave i podlegao je“, kazao je Milošević.

(Nova)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /