in

Trik sa aspirinom i praškom za beli veš

Trik sa aspirinom i praškom za beli veš
Trik sa aspirinom i praškom za beli veš

Ako se trudite da  sačuvate besprekornu belinu veša, rešenje može biti jednostavnije nego što mislite – i to uz pomoć svakodnevnih proizvoda koje već imate u svom domu. Kombinacija aspirina i praška za pecivo može se pokazati kao tajna formule za postizanje svetlih i blistavih tkanina. Evo kako ovaj jednostavan trik može učiniti čuda za vaš veš:

Otklanjanje fleka

Aspirin je poznat po svojim svojstvima izbeljivanja i uklanjanja mrlja. Dodavanjem nekoliko tabletica aspirina u svoj obični prašak za pranje veša, posebno onih sa aktivnim sastojkom acetilsalicilnom kiselinom, možete poboljšati sposobnost vašeg deterdženta za pranje veša da ukloni i najtvrdokornije fleke.

Izbeljivanje tkanine

Kombinacija praška za pecivo i aspirina može pomoći u izbeljivanju tkanina, posebno belog veša koji je izgubio svoju nekadašnju svetlost. Prašak za pecivo deluje kao blagi abrazivni agens, dok aspirin doprinosi procesu izbeljivanja.

Neutralizacija neprijatnih mirisa

Aspirin takođe ima svojstva koja mogu pomoći u neutralizaciji neprijatnih mirisa, čineći vaš veš svežijim i prijatnijim. Dodavanje aspirina u pranje veša može pomoći u uklanjanju zadržanih mirisa, kao što su miris znoja ili cigareta.

Kombinacija aspirina i praška za pecivo može doprineti postizanju svetlijih i blistavijih rezultata pranja veša, čineći vaše bele tkanine izuzetno čistim i sjajnim.

Za postizanje najboljih rezultata, jednostavno dodajte nekoliko zgnječenih tableta aspirina i malo praška za pecivo u svoj redovni deterdžent za pranje veša pre nego što započnete pranje. 


Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /