in

Zbog TikTok izazova je za dlaku izgubio ŽIVOT: Izgorelo mu je 80 odsto tela, nisu mogli da ga PREPOZNAJU!

TikTok, društvena mreža sa mnogo saveta, trikova i nažalost, jako opasnim izazovima. Tinejdžeri, influenseri i ostali korisnici se često utrkuju da ispune popularne “čelendže” u kojima neretko rizikuju život. Stručnjaci su nebrojeno puta upozorili na one koji ostavljaju negativne posledice po zdravlje, ali čini se da granica više ne postoji.

Novi izazov sa TikTok-a kruži po mrežama, a 16-godišnjeg mladića Mejsona Darka iz Severne Karoline ostavio je u teškom stanju. Zadobio je opekotine koje su prekrivale 80 odsto njegovog tela. Mejson je sa drugarima hteo da napravi imrovizovanu baklju sa sprejem i upaljačem. Sve je krenulo po zlu kada je nastala eksplozija koja je tinejdžere progutala u plamenu.

Shutterstock

 

 

– On je neprepoznatljiv. Neprepoznatljiv – rekla je Holi Dark za medije, majka tinejdžera. Kada se eksplozija dogodila, Mejson je skočio u obližnju reku kako bi ublažio opekotine, ali je izronio sa ugljenisanom kožom. Oba poteza su na kraju pogoršala njegovo stanje: zadobio je opekotine trećeg stepena i postoji veliki rizik od infekcije iz rečne vode.

– Način na koji je izgledao kada su ga ta deca videla kada je prvi put ušao, od onoga kako sada izgleda, je 100 puta drugačiji – rekla je majka mladića. Mejson je već prošao nekoliko operacija da bi se podvrgao transplantaciji kože. Očekuje se da će tinejdžer, koji je inače fudbaler, narednih šest meseci provesti u Centru za opekotine.