in

U mleko dodajte KAŠIKU kuhinjskog začina i dobićete “zlatno mleko”: Indijski NAPITAK perfektno čisti organizam

 

Doktorka iz Indije otkrila je javnosti drevni recept za takozvano Zlatno mleko, koji je nasledila od bake i za koje kaže da ga pije svaki put kada je bolesna, jer jača imuni sistem i veoma brzo i efikasno smiruje upale.

Indijska doktorka Bindija Gandi, koja živi i radi u Americi, nedavno je za portal “MindBodyGreen” otkrila jednostavan, ali efikasan recept za ajurvedski napitak koji pomaže da ojačamo imunitet i smire i otkolone upalni procesi u organizmu.

Ovaj aromatičan i zdrav napitak popularno zovu “zlatno mleko”, a ova doktorka je recepturu nasledila od svoje bake.

“I dan danas, iako sam lekar, kadaa sam bolesna i dalje radim ono što mi je govorila baka. Napravim “zlatno mleko”, rekla je Bindija.

Glavni sastojak napitka je kurkuma, čuveni indijski začin intezivno žute boje čija su lekovita dejstva poznata od davnina. Kurkuma ima antiseptička i antibakterijska svojstva, dobra je za metabolizam, utiče na raspoloženje, pomaže pri skidanju kilograma.

“Definitivno postoje snaga i istina u kurkumi”, ističe dr Gandi i dodaje da je sledeći “tajni” sastojak “zlatnog mleka” najzdraviji med na svetu – manuka med.

Manuka med se dobija od cvetova biljke manuke koja raste na Novom Zelandu, a istraživanje iz 2010. o ovom sastojku objavljeno u Evropskom magazinu za kliničku mikrobiologiju i infektivne bolesti pokazuje da je u stanju da ubije sve patogene na koje su ga testirali. Takođe, za razliku od uticaja antibiotika, kod ovog meda testirani patogeni nisu bili u stanju da izgrade otpornost.

Recept za Zlatno mleko

Potrebni sastojci:

  • kokosovo mleko (ili neko drugo biljno mleko poput bademovog)
  • 1 kašika kurkume
  • prstohvat crnog bibera
  • malo manuka meda
  • prstohvat kardamoma
  • prstohvat cimeta

Priprema:

Lagano zagrejte mleko, pa dodajte kurkumu i biber. Potom sklonite sa ringle, sačekajte da se malo ohladi i dodajte med, kardamom i cimet. Promešajte i ispijte uzdravlje!

BONUS VIDEO