in

sredstvo za komarce – Najžena

Komarci su dosadni, ali je još dosadnije kada vas izujedaju, pa svrab nikako da prođe. Nije neophodno da kupujete sredstva protiv komaraca, imamo domaće recepte s prirodnim sastojcima koji provereno deluju.

Losion protiv komaraca

U pola šolje prokuvale vode stavite 100 g svežih listova bosiljka i sipajte pola šolje alkohola. Dobro promešajte i sipajte u čistu bočicu sa raspršivačem. Poprskajte na delove tela koji nisu pokriveni odećom kad izlazite iz kuće.

Repelent sa mirisom kokosa

Jedan je od najdelotvornijih prirodnih repelenata, a lepo miriše. Sastojci su kokosovo ulje i eterično ulje nane. Pomešajte 1/3 šoljice kokosovog ulja i 15 kapi eteričnog ulja nane. Na sobnoj temperaturi će biti tečna mešavina, ali ako je držite u frižideru, biće čvrsta smesa kao krema. Namažite kada idete u prirodu, kraj reke, u večernju šetnju.

Upalite lovor

Lovor će oterati komarce daleko od vas, odnosno njegov miris koji ne podnose. Upalite nekoliko suvih listova lovora u metalnoj činiji. Ovo radite samo napolju, a komarci će pobeći sa vaše terase. Druga je opcija da izmrvite lovor i pospete pored stola i stolica na terasi gde sedite ili u dvorištu.

Karanfilić s limunom

Prepolovite nekoliko limuna pa u njega zabodite po desetak karanfilića. Te polovine limuna rasporedite po stanu ili stavite na sto u dnevnoj sobi ili na noćni stočić u spavaćoj sobi.


Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /