in

Srbi zaraženi OMIKRONOM opisali su nam svoje SIMPTOME: Počelo je sa UMOROM, a trećeg dana pojavio se jak bol u jednom delu tela

Iako im niko nije potvrdio da je u pitanju baš Omikron, suština je da su se neki simptomi poklopili. Sada su mahom svi dobro, osim Sanje koja tvrdi da i dalje oseća umor. Takoše napominjemo da su svi vakcinisani.

Počelo je kao neki vid malaksalosti, ali dva dana nisam pridavala pažnju. Malo me je grebuckalo grlo, ali nisam mogla ni da pretpostavim da je u pitanju korona, jer je to grebuckanje tipično za ovo doba godine. Treći dan su počela da me bole leđa i to u donjem delu i dobila sam blagu temperaturu. Kad mi je drugarica javila da je pozitivna, znala sam da moram i ja da se testiram. Sada sam dobro –  rekla je Marija.

Đorđe kaže da je pre nego što je dobio test bio mnogo puta u kontaktu sa zaraženim osobama, ali da nikad nije oboleo. 

Bio sam siguran da se ništa neće deseti. Tri puta sam vakcinisam i opušteno sam planirao provod za praznike. Par dana nakon proslave, počeo sam da kašljem. Ništa bitno… Onda su krenula noćna znojenja, i bol u mišićima i leđima. Pročitao sam neki tekst u novinama i prepoznao simptome. Uradio sam antigenski test privatno i bio je pozitivan, baš sam se iznenadio. Nisam uopšte imao temperaturu, mislim da me je vakcina zaštitila.

Sanja je za razliku od Đorđa izjavila da se osećala baš loše i da nije primetila veliku razliku pre i posle vakcine.

Prvi put sam imala Koronu u junu 2020. godine, izgubila sam samo čulo ukusa i mirisa. Sada sam dobila temperaturu i bila je baš visoka. Trajalo je tri dana. Treći dan su bolovi bili neizdrživi, posebno u donjem delu kičme. Toliko sam kašljala da sam bila ubeđena da imam upalu pluća. Na sreću doktor mi je rekao da su potpuno čista. I dalje kašljem, ali sam mnogo bolje. Iako verujem da me je vakcina štitila ranije, nisam baš sigurna kad je ovaj soj u pitanju. Lekari kažu da sam prošla odlično, a ja imam utisak da sam se raspadala – rekla je Sanja.

Ivan tvrdi da je zadovoljan kako je prošao i veruje u to da je Omikron dosta blaži.

Da nije bilo tih bolova i malaksalosti ne bih ni posumnjao na Omikron. Imao sam ta noćna preznojavanja, malo i groznicu. Nisam kašljao, nisam imao teperaturu. Testirao sam se na nagovor kolege, koji je gore prošao, a opet prebrodio u kućnim uslovima. Nadam se da je ovo kraj priče i da će u budućnosti ovaj virus biti obična prehlada – reko je Ivan optimistično.

 

Nova MUTACIJA virusa se raširila PLANETOM: Naučnici tvrde da je KLJUČAN jedan simptom koji se do sad NIJE POVEZIVAO sa koronom