in

Pre smrti oboleo od OSTEOARTRITISA i završio u KOLICIMA: Ovo je ŠEST ranih simptoma koji se OTKRIVAJU na vreme

Velika legenda glumišta Robi Koltrejn – dobroćudni div Hagrid, preminuo je u 72. godini života nakon teške bolesti, a ta vest je najviše potresla ljubitelje filma o Hariju Poteru gdje je Robi bio jedan od najsimpatičnijih likova.

Robi je umro 14. oktobra 2022. godine, a njegovu smrt potvrdila je njegova agencija Belinda Rajt. Koltrejn je bolovao od teškog oblika osteoartritisa, degenetarivne bolesti zglobova zbog čega je ostao bez hrskavice u jednom od kolena, a poslednjih godina je bio vezan za invalidska kolica zbog konstantnog bola.

– Trpim bol 24 sata dnevno”, otkrio je glumac godinu dan pre smrti u intervjuu za britanske medije. “Nemam hrskavicu u kolenu. Kost mi se na kost naslanja. Po ceo dan me nešto boli – ispričao je glumac. 

Simptomi osteoartritisa

Osteoartritis je bolest koju predstavljaju degenerativne promene i bolovi u zglobovimaa a koji su izazvani “trošenjem” i “habanjem” gradivnog tkiva zglobova. Kako starimo, hrskavica koja oblaže zglobove počinje da se troši, što za posledicu ima da se kosti praktično “trljaju” jedna o drugu. Usled ovakvog pritiska na kost javlja se upala zglobova. 

Postoji 6 ranih simptoma osteoartritisa:

  • bol
  • osetljivost zglobova
  • zkočenost zglobova
  • čudne senzacije (pucketanje zglobova)
  • gubitak fleksibilnosti
  • specifični vremenski periodi nelagodnosti

Uzrok smrti Robija Koltrejna tek treba da bude zvanično objavljen.

BONUS VIDEO