in

Napitak od OVE dve namirnice pijte PRE spavanja: Otklanja MIGRENE i artritis, organizam će se PREPORODITI

Malo poznat recept je odličan lek za mnoge probleme, posebno za nedostatak vitamina i nervozu. Njegova tajna je u tome što banana sadrži veliku količinu magnezijuma koji blagotvorno deluje na nervni sistem: opušta, eliminiše stres i poboljšava san.

Banana nije samo izvor energije, već i riznica brojnih hranljivih materija, kao što je kalijum koji je važan za tonus mišića, pa čak i srčanog. Još jedan mineral, fosfor, pomoći će telu da lakše svari ugljene hidrate.

Drugi, ne manje važan sastojak ovog koktela je cimet. Sposoban je da smanji nivo šećera i holesterola u krvi, pa tako smanjuje rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Pored toga, neke studije su pokazale da cimet može da deluje antiseptično na telo i normalizuje hormone (posebno korisno za žene).

Naučnici su izdvojili stanja kod kojih je ovaj napitak blagotvoran: artritisa, migrena i glavobolje različitog porekla, ulceroznih bolesti gastrointestinalnog trakta i prisustva patogenih bakterija.

Kako napraviti ovaj napitak?

Sastojci:

  • 1 zrela banana
  • 1-1,5 kašičica cimeta
  • 2-2,5 l vode

 

Priprema:

Ukloniti koru banani. Zagrejati vodu da proključa, pa dodati bananu i cimet. Smanjiti temperaturu, pa kuvati oko 10 minuta. Ocediti i piti toplo.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO