in

Mislila sam da je umor posledica trudnoće i nespavanja: Mesec dana posle porođaja saznala sam jezivu istinu

Sve je bilo u redu dok Kajli Veterbi nije kolabirala  u 35. nedelji trudnoće. Doktori su je zadržali, pretpostavljali su da ima preeklampsiju, tj. visok krvni pritisak, koja je relativno često stanje u kasnoj trudnoći, piše NY Post.

Nakom pregleda otišla je kući, da bi se nakon dve nedelje porodila i rodila je zdravog dečaka i devojčicu, Luku i Malenu, carskim rezom.  Četiri dana nakon porođaja, Kajli i njenim blizancima je dozvoljeno da idu kući. Međutim, početkom juna 2021, kada su blizanci imali samo dve nedelje, ona se vratila u bolnicu sa strašnim bolom u glavi.

Morali su da uklone deo kosti iz lobanje, da bi se ublažio pritisak. Mnogo prijatelja se okupilo da joj pomogne oko beba i ona je bila zahvalna, ali ubrzo su stigle zastrašujuće vesti.

Testovi su otkrili da ima multiformni glioblastom 4 (GBM). GBM je agresivan i brzo rastući oblik raka mozga sa razorno kratkim vremenom preživljavanja. Prema istraživanju, prosečno preživljavanje je 12-18 meseci. Međutim, 25 odsto pacijenata sa glioblastomom preživi više od jedne godine, a 5 odsto pacijenata preživi više od pet godina. Imala je sreću, pa je njen tumor bio operabilan.

Profimedia

 

 

Ova 33-godišnjakinja je bila užasnuta kada je otkrila da njene simptome zapravo izaziva tumor na mozgu.

Kada se oporavila od operacije, Kajli je imala šest nedelja hemioterapije i radioterapije, kako bi se usporio napredak kancera. Srećom, oseća se dobro i trenutno ne pokazuje znake bolesti. Od operacije nije imala više napade. Kajli se sada prati tromesečnim skeniranjem, a najnovije pokazuju da se tumor „trenutno ne može otkriti“.

– Ne znam koliko vremena mi je ostalo. Ali opet, niko od nas to ne zna sa sigurnošću – rekla je Kajli.