in

Instruktorka Mirjana Jemović otkriva: Ova VEŽBA će vam OJAČATI mišiće i osloboditi od BOLOVA u leđima

Fitnes instruktorka Mirjana Jemović Mačužić svakoga dana čitaocima potala Naj Žena preporučuje po jednu vežbu, koja će im pomoći da se u startu dana osećaju opušteno i urade nešto dobro za svoje zdravlje. Danas je na redu vežba tigar.

Za šta je dobra ova vežba:

  • Poboljšava i održava elastičnost kičme i pokretljivost kukova
  • Jača mišiće trbuha, leđa, stražnjice, kukova i nogu.
  • Produbljuje disanje
  • Posebno povoljna ženama nakon porođaja

 

Kako se izvodi vežba:

Početni položaj je četvoronoške, na dlanovima i kolenima, pri čemu su nam kolena tačno ispod kukova, a dlanovi tačno ispod ramena.

Sa udahom podižemo desnu ruku i levu nogu istovremeno do visine leđa. Pogled je dijagonalno napred. Ostaju ruka i noga u vazduhu dok traje udah, a trudimo se da ga produžimo.

Kada krene izdah, spuštamo ruku i nogu, a već sa sledećim podižemo suprotne – levu ruku i desnu nogu. Sve vreme se trudimo da leđa ostanu ravna, da nam stomak ne upadne ka podu i da trbušnjaci budu čvrsti. Ponavljajte ovu vežbu pet do deset puta za svaku stranu.

Ne zaboravite – fizička aktivnost je bitna i za fizičko i za mentalno zdravlje svake osobe, pa vam preporučujemo da nas svakodnevno pratite i učinite dobru stvar, pre svega za sebe. A, kada smo dobri sebi, onda smo drugima, okolini, još bolji.

Opusti se čoveče, sa Mirom Jemović, svakog radnog dana na portalu Naj Žena i Youtube Alo! kanalu od 10.00h.

 

 

O INSTRUKTORKI

Mirjana Jemović Mačužić je dugogodišnji instruktor fitnesa. Bavila se različitim oblicima fitnes programa, među kojima su pilates, step aerobik, haj-lou, aerobik, joga, džezersajz i njihove kombinacije. Trenutno vodi treninge pilatesa i održava različite korporativne treninge.

Na instagram profilu Fitnes si ti pokušava da približi ideju da voditi računa o svom telu nije luksuz i ne zahteva mnogo vremena, te da je vežbanje dostupno svima, i onima koji nemaju novca i onima koji nemaju vremena.

– Imamo jedno telo i jedan život, naša dužnost je da to što nam je dato održavamo. Ovo se odnosi na sve generacije – na mlade pred kojima će se tek naći različite trzavice, na roditelje koji ne samo da treba da vode računa o sebi, već i da daju dobar primer svojoj deci, na stare koji treba jesen života da provedu pokretni i vitalni – poručuje.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO