in

Doktor koji ima DIJABETES promenio je život iz KORENA: Svi ovo stalno RADIMO, a ubija nas i uništava nam ZDRAVLJE

Rizik od dijabetesa tipa 2, kao i predijabetesa, povezan je sa količinom masnog tkiva u telu i naročito sa obimom struka. Salo koje se “nagomilava” u predelu stomaka nije nešto s čime će se naše telo lako izboriti.

Svako od nas, objašnjava dr Majkl Mozli, ima “prag” masnog tkiva i kada ga pređemo, tada nastaju zdravstveni problemi. Tada će se masnoća, umesto u ćelijama masti, taložiti u jetri i pankreasu, ograničiće njihov rad i dovešće do oboljenja.

-Ne radi se samo o tome šta jedemo, već i koliko se krećemo, a mnogi to zaboravljaju. Provodimo oko 12 sati dnevno u sedećem položaju, najpre na poslu, a zatim na kauču u dnevnoj sobi. Ako dodate tome i osam sati sna, ispostavlja se da 20 od 24 sata dnevno ne mrdamo što nije dobro za zdravlje –  rekao je on.

S njim se slaže i stručnjak za gojaznost, profesor Džim Levin sa klinike Mejo.

Dr Mozli je pre skoro deset godina dobio dijagnozu dijabetesa tipa 2,  ne voli teretanu i nikako nije mogao da se natera da vežba.

-Zato sam odlučio da šetam i nisam mogao da verujem kakav je to efekat imalo na moje zdravlje. Šetao sam samo pola sata svakog jutra, ponekad sam, ponekad sa suprugom. Često bismo šetali još jednom uveče –  objasnio je on.

Kretanje je veoma važno za zdravlje, ne samo za telesnu masu, već i funkcije srca, sistema za varenje, pa čak i mentalnog zdravlja. Dakle, ako ne želite da vežbate, savet lekara je – šetajte pola sata dnevno.

Da li vakcina menja menstrualni ciklus? Imunolozi TVRDE da je to NEISTINA i da ne postoje dokazi za to