in

Daje joj snagu: Evo šta se nalazi u napitku koji svakog dana pije Kejt Midlton

Kejt Midlton ima jedan poseban obrok koji konzumira svakog dana. To je napitak koji popije čim ustane. Prema izvorima s kraljevskog dvora, u njemu se nalaze spirulina, spanać, kelj, mača, salata romana, korijander i borovnice.

“Ovaj smuti je pun antioksidanata koji se bore protiv oštećenja izazvanih slobodnim radikalima. To su toksini iz okoline koji nam narušavaju prirodni sjaj kože i zdravlje”, izjavila je bivša kraljevska nutricionistkinja Dženifer Henvej koja je radila za princezu.

Shutterstock

 

Spirulina je vrsta alge koja se naziva superhranom zahvaljujući velikoj koncentraciji antioksidanata, vitamina B, magnezijuma i drugih hranljivih materija. Mača je zeleni kofeinski prah, napravljen od lišća zelenog čaja. Osim kofeinom, bogat je antioksidantima i aminokiselinama, a povezuje se sa smanjenim rizikom od bolesti jetre i kardiovaskularnih problema, navodi „Healthline“.

Preostali sastojci su voće i povrće, koje osigurava veliku dozu antioksidanata i vitamina i minerala, poput A, C, K, folata i magnezijuma. Nutricionistkinja je naglasila da je kod ovakvog zelenog smutija problematičan ukus, ali on se može poboljšati ako mu se doda malo putera od orašastih plodova ili nekog voća, koje će neutralisati gorčinu koju daje zeleno povrće.

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /