in

Znate li da se 70-ih Čola predstavljao ovim imenom? Razlog će vas iznenaditi

Pevač je tada želeo da iskoristi svoj talenat i da svoju već veoma uspešnu balkansku karijeru proširi na svetsko tržište. S obzirom na to koliko je strancima teško da izgovore ime naše zvezde, njegovi producenti su odlučili da Zdravko postane – Dravko.

Iako je snimio nekoliko pesama na različitim stranim jezicima, Čola je od ove namere odustao jer bi u tom slučaju morao da napusi bivšu Jugoslaviju i preseli se u Nemačku. Pesma za nemačko tržište zvala se “Alles was Ich Hab”.

Kada je u pitanju njegov privatni život, Zdravko se trudio da svoju intimu koliko može sačuva od javnosti, a o njegovom emotivnom životu zna se samo onoliko koliko je on dozvolio.

Naime, poznato je da je Zdravko samo tri puta istinski voleo. Prvu dugu vezu od četiri godine je imao sa Jasnom Dulić, balerinom iz grupe „Lokice“. Sledeća veza je trajala sedam godina sa manekenkom iz Rijeke, Elizabetom Vidas, koja je, pored supruge, jedina žena koju je poljubio u javnosti. Sa sadašnjom suprugom i definitivnom izabranicom njegovog srca, Aleksandrom se zabavljao jedanaest godina, a potom su se 1. maja 2001. godine venčali.

Legendarni Čola 30. maja puni 72 godine.