in

Život čuvene glumice luđi je od filma: Pojela je uho, dilovala drogu, ošamarila političara, a onda je jednom izjavom razbesnela svet

Život čuvene glumice luđi je od filma: Pojela je uho, dilovala drogu, ošamarila političara, a onda je jednom izjavom razbesnela svet
Život čuvene glumice luđi je od filma: Pojela je uho, dilovala drogu, ošamarila političara, a onda je jednom izjavom razbesnela svet

Detalji iz njene burne biografije otkrivaju da je najveća pankerka na filmu.

– Nikada nisam mislila da sam lepa, ali imam moć privlačnosti, rekla je o sebi za The Guardian. Zaštitni znak Beatris Dal je njen razmak zuba, koji mnogi smatraju seksi. Gotovo uvek nosi samo crnu garderobu, na usne stavlja crveni ruž, ima tetovažu krsta na levom zglobu i raspeće iznad dekoltea.

Rupert Everet, gej glumac s kojim je bila u vezi, opisao ju je kao “Jovanku Orleanku – kada bi bila bombaš samoubica”.

Sa samo 14 godina Beatris je pobegla od kuće i preselila se u Pariz, gde je živela od krađa. Tada, kao i sada pratil je pank scenu u Francuskoj.

Buran ljubavni život

Njen prvi muž, slikar Žan Fransoa Dal ubio se tri meseca nakon njihovog raskida. Svog drugog muža Guenela Mezijanija upoznala je kada je snimala film u zatvoru, gde je on služio kaznu zbog silovanja.

Od njega se razvela 2014. godine kada je ponovo postao nasilan. Bila je i u burnoj vezi s reperom Džoijem Starom, čovekom sa tako kratkim fitiljem da je jednom udario majmuna u jednoj TV emisiji. Pored svega, kako kaže uvek je čuvala svoju nezavisnost.

– Nikada nisam živela sa momkom za koga sam se udala ili kog sam volela. Živim sama. I sama sam veoma dobro. Vidite, želim da radim sve što muškarac može, ali mnogo bolje, rekla je francuska glumica.

Kanibalizam, zatvor, poroci

Tokom karijere, pratile su je šokantne izjave. U jednoj TV emisiji 2016. godine, šokirala je sve kada je priznala da je pojela uvo mrtvaca dok je bila u mrtvačnici.

– Jednom smo sebi napravili obrok, hteli smo da jedemo jer smo uzeli esid. Probali smo uvo. Oh la la, nije ništa strašno. U svakom slučaju, tip se nije bunio, nije ni znao da sam mu pojela uši, rekla je kroz smeh. Takođe je otkrila i kako je nekoliko puta prodala delove tela studentima medicine. Bila je i hapšena zbog posedovanja heroina i kokaina, 1995. godine.

Tri godine pre toga osuđena je za krađu ogrlice na šest meseci uslovne kazne. Rekla je da je ukrala ogrlicu jer je bila depresivna.

Jedna uloga sve je promenila

Jednog dana sredinom 80-ih, Dal je šetala Parizom i fotograf u prolazu ju je uslikao, a tada nije ni slutila kako će joj se život promeniti.

– Sledeće što znam je da sam na naslovnoj strani časopisa koji se zove Photo, rekla je. Njenu fotografiju video je direktor kastinga Dominik Besnehard, koji ju je predložio za glavnu ulogu u “Beti Blu”. Film danas mnogi nazivaju seksitičkim, ali ona ne misli tako.

– Postoji mnogo engleskih i američkih rok muzičara koji su mi ukazali omaž kao Beti. Zaista sam ponosna na to, priznaje glumica. Tokom karijere snimila je 75 filmova, ali tvrdi da se nije obogatila.

– Nemam auto, nemam svoj stan, nemam kuću na selu. Ali kada pogledam svoju karijeru, znam da sam dobra glumica. Neću da se prostituišem. Apsolutno ne kritikujem prostitutke, ali nikada nisam prihvatila ulogu zbog novca, iskrena je Beatris.

Ošamarila američkog konzula

Ističe da se ne slaže sa svojim koleginicama, francuskim glumcima Ketrin Denuv i Brižit Bardo o anglosaksonskom puritanizmu koji stoji iza pokreta #MeToo.

– U znak solidarnosti sa ženama, podržavam #MeToo i žene koje su maltretirane. Ali znate šta mi je bizarno? Tako se ti muškarci osuđuju i onda vidite slike tih istih žena koje poziraju ruku pod ruku sa njima. To se desilo sa Harvijem Vajnštajnom. Bilo je glumica koje su ga osudile – vrlo dobro. Ali šta onda, hodati ruku pod ruku s njim? Stvarno?, zapitala se.

Beatris kaže da ju je Vajnštajn upoznao sa Mikijem Rurkom za kojeg je čak želela da se uda, a njena karijera danas bi verovatn bila drugačija da nije ošamarila službenika američke ambasade 1997.


Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /