in

Viktorija je studentkinja i buduća kraljica Italije: Njena lepota će baciti Kejt Midlton u senku

Vitorija, 19-godišnja rokenrol princeza, postaje buduća kraljica Italije, a njen otac, Savojski princ Emanuel Filiberto, želi abdicirati u njenu korist. Ona je studentkinja političkih nauka i istorije umetnosti na Univerzitetu u Londonu, ali istovremeno je veoma aktivna na društvenim mrežama, gde ima gotovo 80.000 pratilaca na Instagramu.

Princ Emanuel, koji ima 50 godina, naziva svoju ćerku “rokenrol princezom” zbog njenog interesovanja za modu i društvene mreže. Smatra da je važno da mlađe generacije imaju priliku da sprovedu nove i moderne ideje u delo te veruje da će Vitorija više doprineti nego što je on to u stanju. Iako je monarhija u Italiji ukinuta 1946. godine, kraljevska porodica i dalje uživa veliko poštovanje, a Savojska kuća nikada nije izgubila nadu da će monarhija ponovno biti obnovljena.

Savojska porodica već je promenila staru tradiciju poznatu kao Salački zakon kako bi Vitorija mogla naslediti presto. Prethodno je zakon predviđao da se kraljevska loza može preneti samo na muške naslednike. Međutim, pre dve godine, Vitorio Emanuele, otac princa Emanuela, čiji je otac bio poslednji kralj Italije, izmenio je zakon omogućavajući svojoj unuci da nasledi tron.

Princ Emanuel je izjavio da želi da njegova ćerka postane kraljica, a ne želi da ona čeka na to mesto do kraja njegovog života. U poređenju s britanskim dvorom, opisao je situaciju rekavši: “Čarls je divan kralj, ali je dugo čekao. Možda bi bilo drugačije da je postao kralj pre 20 godina.”