in

Tukli su je, VREĐALI i palili joj KOSU: Žrtva vršnjačkog nasilja postala je MIS ENGLESKE i to kao prva RIĐOKOSA devojka u ISTORIJI

Pobednica izbora 26-godišnja Džesika Gejgen iz Skelmersdejla, model i student inženjerstva na Univerzitetu u Liverpulu će se takmičiti za laskavu titulu Mis sveta, koji će se održati u januaru u Nju Orlenasu.

Verovatno ste primetili da se Džesika nije kao devojčica uklapala u poznate standarde kada je reč o lepoti. Zabavna i slatka devojčica, na fotografijama iz mladosti neodljivo podseća na junakinju filma “Little miss Sunshine”, koja se takođe učestvuje na izboru za najlepšu devojčicu.

 

Džesika je prva riđokosa mlada žena koja je pobedila na ovakvom takmičenju, što je dodatno uticalo na javnost koja uveliko komentariše da se ovim činom menja istorija i da dolazi novo vreme. 

Džesika izgleda prirodno i negovano, a posebno je privukla članove žirija jer je govorila  o obrazovanju i osnaživanju žena. Ona želi da inspiriše mlade devojke, posebno one koje su maltretirane zbog boje kose i izgleda da postanu deo industrije. 

 

Novinarima je ispričala da je bila žrtva vršnjačkog nasilja i istakla je da su najviše napadale devojčice.

“Nisam o tome nikad previše govorila, ali sada kada sam postala Mis, želim da ljudima skrenem pažnju na ono štorkroz šta riđokosi ljudi prolaze jer moj slučaj nije jedini. Mene su vršnjaci tukli, vređali, pljuvali i gađali raznim predmetima. Jedna devojčica mi je zapalila kosu samo zbog crvene boje”, rekla je i dodala: “Nadam se da će moja priča i uspeh dati snage riđokosim klincima jer znam da im nije lako. Volela bih da moja pobeda tim klincima da dodatnu snagu i da bol koju proživljavaju samo zbog boje kose pretvori u dodatnu energiju”.