in

Svet gleda u ČUDU ovaj snimak: Doktor uspeo da SNIMI rađanje BLIZANACA, ovo se dešava JEDNOM u 80.000 slučajeva

 

Brazilski hirurzi snimili su neverovatan trenutak rađanja blizanaca “en caul”, što se dešava samo jednom na svakih 80.000 porođaja. Neverovatni snimci su otkrili kako su se novorođeni blizanci rodili dok su još uvek bili u amnionskim kesama, prenosi Yumama.

Amnionska kesa je “posuda” poput želea napunjena tečnošću koja pomaže bebi da ublaži udarce i ogrebotine tokom trudnoće. Napravljen je da zaštiti bebu tokom trudnoće i obično pukne kada porođaj počne.

Ali u jednom slučaju, brazilski lekari su morali da intervenišu i sami razbiju vrećice.

Kristijana Muči je 11. juna rodila Mariju Sesiliju i Mariju Alis, niko nije očekivao a će se desiti čudo. Brazilski lekari su morali da intervenišu i nežno su otvorili kese, a potom su bebe počele same da se probijaju.

Porođaj je snimljen u bolnici Nosa Senjora das Dores u Ponte Nova, državi na jugoistoku zemlje.Kako navode iz bolnice, deca su rođena zdrava i dobro.

 

 

Kod porođaja “en caul”, glavni prioritet je razbijanje kesice da bi se bebi omogućilo da diše, pošto više nema kiseonika iz materije.Ove pojave su češće kod porođaja carskim rezom, jer se bebe izvlače iz materice operacijom za razliku od vaginalnog porođaja.

Takođe, ima tendenciju da se dešava češće kod prevremeno rođenih beba, jer su manje i tako je manja verovatnoća da će prsnuti vrećicu tokom porođaja.

Rođenja “en caul” se takođe opisuju kao rođenja sirene ili prikrivena, i prate ih razna verovanja.

Jedno verovanje je da su bebe predodređene za velike stvari ili će biti posebno srećne u životu, jer su mnoge istorijske ličnosti rođene en caul.

Drugi mit je da se rođeni na ovaj način nikada neće udaviti, zbog amnionske kese – želeaste vrećice tečnosti koja obavija fetus, a sastoji se od dve membrane – amniona i horiona.