in

Sestra princeze Dajane bila u vezi sa Čarlsom

Priča o princezi Dajani i princu, a sad kralju Čarlsu je jedna od najpoznatijih i najtragičnijih ljubavnih priča 20. veka. Međutim, malo je poznato da je pre nego što je Čarls zaprosio Dajanu, njegov interes bio usmeren ka njenoj starijoj sestri, ledi Sari Spencer.

Lejdi Sara Spencer, poznata po svojoj lepoti i društvenom statusu, prvi put je srela princa Čarlsa 1977. godine. Njihov odnos je bio kratkotrajan, ali intenzivan. U to vreme, Sara je bila u središtu pažnje britanske aristokratske scene i njen romantični angažman sa Čarlsom privukao je veliku medijsku pažnju.

“Ne bih se udala za njega ni da je kralj Solomon” 

Međutim, njihova veza nije trajala dugo. Sara je kasnije priznala da nije bila ozbiljno zainteresovana za brak sa Čarlsom. U intervjuima je otvoreno govorila o njihovom odnosu, čak izjavivši: “Ne bih se udala za njega ni da je kralj Solomon.” Njena iskrenost i otvorenost u vezi sa Čarlsom na kraju su doveli do prekida njihove veze.

Nedugo nakon raskida, princ Čarls je upoznao Dajanu, tada još uvek veoma mladu i naivnu tinejdžerku. Njihova veza brzo je napredovala i par se venčao 1981. godine. Venčanje je bilo spektakularno, ali brak se ubrzo pokazao kao problematičan. Čarlsova stalna ljubav prema Kamili Parker-Boulz, kao i Dajanina borba sa medijima i njenom sopstvenom mentalnom i emocionalnom stabilnošću, doprineli su njihovoj rastućoj nesreći.

Udala se za farmera

Sara, koja je jednom bila potencijalna mlada za princa Čarlsa, ostala je bliska sa svojom sestrom tokom ovih turbulentnih godina. Njihova veza, međutim, bila je podložna velikim pritiscima zbog Dajaninog nesrećnog braka i javnog života pod budnim okom medija.

Tragedija je kulminirala 1997. godine kada je princeza Dajana poginula u tragičnoj saobraćajnoj nesreći u Parizu. Gubitak Dajane bio je težak udarac za Saru i celu porodicu Spencer, kao i za čitav svet.

Sara, koja je nekada mogla biti Čarlsova supruga, nastavila je svoj život daleko od očiju javnosti. Danas, retko daje intervjue i živi mirnim životom, ali se često seća svoje sestre i tragičnog puta koji je život odveo.

Ova priča podseća na krhkost sudbine i kako jedan trenutak, jedna odluka, može promeniti tok života. Sara i Dajana su dve sestre čije su sudbine bile duboko isprepletane sa britanskom monarhijom, a njihova priča ostaje upamćena kao jedan od najintrigantnijih i najtragičnijih aspekata kraljevske istorije.


Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /