in

Otkrivena TAJNA perfektne figure Megan Markl: Čarolija je sakrivena u njenom omiljenom VOĆU

Istina je da Megan ne može da zamisli dan bez jabuka i da joj se čitava ishrana vrti upravo oko ove namirnice koja nam je svima dostupna.

Iako nije vegetarijanka, uglavnom jede vegetarijansku hranu, a meso i ribu jede samo ponekad. Nikada ne preskače doručak, svaki dan počinje čašom tople vode sa ceđenim sokom od limuna, a svakodnevno konzumira i jabuke koje obožava u svakom obliku.

Profimedia

 

Jednom prilikom je izjavila da ih toliko voli da bi radije popila smuti od jabuke nego šoljicu kafe. Vojvotkinja jabuke najčešće jede sirove, ali često pije smuti u kombinaciji sa malo spanaća ili kelja, limunovog soka i đumbira, koji je gotov za samo nekoliko minuta i odličan je izvor energije za početak dana. Koliko su jabuke zdrave najbolje potvrđuje stara izreka da “jedna jabuka dnevno drži doktora van kuće”, a da to nije samo očev savet potvrđuju i brojne studije.

Kore od jabuke pomažu u izgradnji mišića, smanjenju holesterola i održavanju ravnoteže nivoa šećera u krvi, a dokazano je da ima opšti efekat na opšte zdravlje i dugovečnost. Naime, oni koji redovno konzumiraju ovo dragoceno voće imaju čak 20 odsto manje šanse da dobiju srčani udar.

Osim toga, jabuke sadrže brojna vlakna koja formiraju gel i na taj način sprečavaju organizam da prebrzo apsorbuje šećer i smanjuje osećaj gladi, dok pektin, koji pomaže u snižavanju holesterola, blokira želju za hranom do četiri sata, tako]e je iprirodni laksativ za sve one koji imaju problema sa opstipacijom.

BONUS VIDEO