in

Ona je rođena sestra DIJANE ĐOKOVIĆ: Njih dve su kao PRESLIKANE, a muž joj je čuveni srpski trener koji je danas dobio SRETENJSKI orden

Reč je o Zoranu Terziću, odbojkaškom treneru, koji je danas dobio Sretenjski orden drugog stepenaza naročite zasluge u sportskoj delatnosti i postignute rezultate ženske odbojkaške reprezentacije.

Marko Metlaš

 

 

Malo je poznato da je Zoran Terzić, selektor ženske odbojkaške reprezentacije, koga je „Evropska odbojkaška konfederacija” proglasila za najboljeg u 2021. godini, Novakov teča. Naime, Sandra, rođena sestra njegove majke Dijane, udata je za čoveka koji je, baš kao i Novak, podvizima na sportskim terenima bezbroj puta obradovao Srbiju.

ATA Images

 

O postojanju prećutnog dogovora da se u javnosti ne priča o familijarnim vezama može se naslutiti i iz Novakovog obraćanja Zoranu povodom dvadeset godina uspešne trenerske karijere.

‒ Dragi Zorane, čestitam ti na uspesima koji krase poslednje dve decenije tvog profesionalnog rada. Ti i ja imamo jedan privatan odnos za koji si me uslovio da ga ne spominjem. Zato ću ti se profesionalno obraćati i zahvaliti u ime svih sportista na inspiraciji koju nam daješ kroz svoj kvalitet u radu, požrtvovanost, posvećenost i veliku ljubav prema odbojci i sportu uopšte. Jedan si od najuspešnijih trenera u Srbiji i regionu u istoriji i zaslužuješ svaku pohvalu. Puno te volim i pozdravljam, tečo moj dragi.

ATA Images

 

Zoran Terzić o privatnom životu ne govori u intervjuima, pa se malo zna i o njegovom braku. I Dijana retko spominje sestru Sandru, ali o njihovoj bliskosti svedoči i to što se često mogu videti zajedno. Iako je Sandra nešto mlađa od sestre, fascinantno je koliko liče.

Njihovi roditelji Zdenko i Elizabeta rodom su iz Vinkovaca, ali su se, budući da su radili u Vojsci, često selili, pa su na kraju stigli u Beograd.

ATA Images

 

‒ Mama je bila medicinska sestra, a tata farmaceut, što se očekivalo i od mene. Vaspitavana sam u duhu vojničke discipline, znao se red i to sam pokušavala da prenesem na svoju decu. Nije bilo šanse da, kada mi tata nešto stavi u tanjir, ustanem dok to ne pojedem. Uvek je bio strpljiv, i dan-danas je takav ‒ ispričala se jednom prilikom Dijana kako su sestra i ona vaspitavane i napomenula da je njihov tata bio očajan što nije završila farmaciju.

‒ Srećom, sestra Sandra ga je nasledila ‒ otkrila je majka najboljeg tenisera sveta.