in

Kraljica Elizabeta je više novca ostavila princu Hariju nego Vilijamu: A evo i zbog čega

Nedavno se kraljevska porodica setila kraljice Elizabete II. i njene fondacije koju je ostavila svojim praunucima. Kada je kraljica u 101. godini umrla, prenosi The Mirror, ostavila je braći 14 miliona funti, ali princ Hari dobio je više od brata Vilijama.

Odluka je takva zato što, nakon kraljičine smrti, Čarls postaje kralj, a Vilijam novi princ od Velsa. To znači da će dobiti Vojvodstvo Kornvola, privatno imanje te privatne i dobrotvorne aktivnosti prestolonaslednika.

S druge strane, Hari će tim novcem i onim što je nasledio od svoje majke, princeze Dajane, započeti svoj novi život u SAD-u sa suprugom Megan Markl. Dajana je sinovima ostavila preko 12 miliona funti, što je nakon njene smrti smanjeno na više od 8 miliona funti.

Međutim, investicije su nadzirali kraljevski savetnici koji su doveli do toga da je taj iznos tokom godina narastao na više od 20 miliona funti. Hari i Vilijam dobili su pristup tim sredstvima kada su navršili dvadeset godina.

Nakon kraljičine smrti, procena za njeno imanje iznosila je između 50 i 70 miliona funti u to vreme, a mnogi predmeti iz kraljičine privatne zbirke umetnina predani su kraljevskoj zbirci i izloženi u Bakingemskoj palati.


Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /