in

“Imala sam 21 godinu i desilo se u mojoj KUĆI”: Ćerka Vlade Divca progovorila o SEKSUALNOM uznemiravanju od strane poznatog bivšeg fudbalera

Sve je to trpela od porodičnog prijatelja, nekadašnjeg fudbalera Niše Saveljića, prenosi noizz.rs .

O ovoj temi je počelo skoro da se piše. Tačnije kada je u javnosti došla informacija da se Vlada Divac sukobio sa njim u restoranu Dejana Bodiroge, a onda je Petra odlučila da sve iznese u javnost.

– Glavni razlog mog saopštenja je da dam glas najpre sebi, a i svim devojkama i ženama koje su dozivele ili doživljavaju seksualno nasilje ili seksualno uznemiravanje koje žene jako dobro razumeju da ostavlja traume za ceo život. U trenutku kada se meni ovo desilo imala sam 21 godinu. Desilo se u mojoj kući, gde sam bila sa roditeljima u tom trenutku gde sam se osećala i najsigurnije i najzaštićenije. Poruke neprimernog sadržaja mi je slao otac mog druga, i poznanik mog oca sa kim ima i puno zajedničkih prijatelja – navela je Petra.

Kako je ispričala ona mu nije odgovarala na poruke, ali je on nastavio da piše. Zbog odnosa koji je Saveljić imao sa njenom porodicom, ali i zbog činjenice da je od nje stariji više od 20 godina, Petra je zatražila pomoć psihologa.

 

 

– U ovakvim situacijama većina žena od šoka počinje da se oseća krivim i da razmišljaju i da se ispituju da nisu svojim stavom izazvale takvu reakciju. On je za mene bio autoritet i ja sam njega gledala sa poštovanjem i poverenjem i on je to zloupotrebio. Posle nekoliko seansi sam dobila hrabrost da mogu da kažem svojim roditeljima, jer ne govoreći njima sam htela i na neki način i njih da zaštitim – izjavila je ona za “Kurir” i dodala:

– Posle toga me je zvao i slao govorne poruke u kojima je pokušavo da mi objasni da nisam razumela i insistirao da mu odgovorim na pozive, gde je takođe govorio da će sam sebe da kazni za to što je uradio. Ja mu nisam odgovarala, onda je počeo da zove moju majku i da sličnim sadržajem ubeđuje i nju da nisam dobro razumela. Kad je ovo izašlo u javnost ja i moja porodica smo dobili poruke od više devojaka i žena koje su doživele slično iskustvo kao i ja sa njegove strane. Svesna sam da ovo nikada ne bi došlo u javnost da nisam ćerka svog oca. Ali iako mi ne prija sto je izašlo u javnosti, jer mi vraća traume, želim onda da iskoristim da budem glas za sve druge devojke da koliko god je neprijatno one nisu krive, i da obavezno kažu svojim roditeljima i da potraže adekvatnu pomoć. I ako nažalost veći deo društva i dalje ne vidi koje posledice ovo izazivana na žene. Kada sam ga letos srela, u Porto Montenegru, sedeo je i smejao se. I ako sam bila sa svojim dečkom osetila sam strah, i veliku neprijatnost. Iako znam da bi moj dečko bio tu da me zaštiti, želela sam da se vratim kući. Pomislila sam kako nije fer da on nema nikakvu posledicu za svoje ponašanje a da je meni ostala trauma za ceo život.

Petra je otkrila i deo poruka, a njen slučaj je odjeknuo Srbijom. Na žalost, uglavnom iz pogrešnih razloga. Jedan od njih je svakako poznato prezime koje Petra nosi, a drugi je i to što je i dalje previše ljudi koji će najpre okriviti žrtvu, optužiti je da ne govori istinu ili jednostavno neće ni prepoznati šta je seksualno uznemiravnje jer “to su samo poruke”.

Vreme je da jednom za sva vremena naučimo da je uznemiravanje nešto što je kažnjivo, nedozvoljeno kao i da ne znači ne, a ne “možda”.

Agent "007" priznao da posećuje GEJ BAROVE: Opasni Danijel Krejg uživa u provodu sa homoseksualcima, evo i zašto!