in

Evo koliko puta je Tina Tarner pevala u Srbiji: “U Beogradu sam se osećala kao kod kuće”

Ona se 2021. godine oprostila od svojih obožavalaca, objavivši da ostatak života želi da provede u miru i privatnosti.

U bogatoj karijeri posebno je interesantno što je Tina Tarner u srpskoj prestonici gostovala čak tri puta. Tokom poslednjeg boravka u Beogradu 1990. godine posebno je dirnula domaćinska atmosfera u kojoj je dočekana, pa se osećala bukvalno kao kod kuće, kako je tada izjavljivala medijima.

Tina na koncertu

Koncert Tine Tarner 1990. godine bio je održan na stadionu Fudbalskog kluba „Galenika“ u Zemunu. Bilo je to vreme kada je pevačica bila na vrhuncu svoje karijere, a SFR Jugoslavija odbrojavala svoje poslednje dane.

Tim koji je organizovao koncert vodio je novinar i publicista Srđan Stojanović. Bio je to vreme rekonstrukcije stadiona, koji nije imao adekvatne prostorije u kojima je mogla da se smesti garderoba za pevačicu i njene saradnike.

Inače, Tina Tarner je prvi put pred ovdašnjom publikom nastupala 1974. godine, zajedno s tadašnjim mužem, gitaristom Ajkom Tarnerom, a drugi put je srpsku prestonicu posetila 1978. godine, u jednom od najtežih perioda svog života. U to vreme je pokušavala da se oporavi od braka sa nasilnim i ljubomornim mužem, koji je strahovao od toga da bi mlada i talentovana žena mogla da ga napusti i vine se u visine bez njega.