in

Ceo svet LUDI za njima, a oni se ne kupaju redovno: Ove HOLIVUDSKE zvezde ne vode računa o ličnoj HIGIJENI

Među zvezdama koje izjavljuju da se ne kupaju svaki dan mogu se naći imena kao što su Robert Patinson, Džulija Roberts, Džoni Dep i Metju Mekonahi.

Mnogi poznati holivudski glumci imaju negativno mišljenje o svakodnevnom kupanju. Metju Mekonahi je jednom priznao da voli svoj prirodni miris i da ne koristi parfeme.

Foto: AP

 

Tinejdžerski idol Robert Pattinson se navodno presvlači tek kada počne da smrdi.

Bred Pit je, s druge strane, za mnoge jedan od najzgodnijih muškaraca na svetu, koji ne koristi sapun ili dezodorans. Prema rečima glumca, oni štete koži i životnoj sredini.

Džulija Roberts je u filmu „Zgodna žena” otkrila da kosu pere samo kada je prljava.

Printscreen/ YouTube

 

Ešton Kučer i Mila Kunis priznali su da svoju malu decu kupaju samo kada vide prljavštinu na telu. Korisnici interneta su u komentarima kritikovali ovakav pristup higijeni. Da li je ispravno?

Mišljenja poznatih ličnosti, međutim, poklapaju se sa stavom stručnjaka po ovom pitanju. Prema studiji Američke akademije za dermatologiju, deca između 6 i 11 godina ne moraju da se kupaju svaki dan. 1-2 kupanja nedeljno bi trebalo da bude sasvim dovoljno, osim ako se deca ne uprljaju ranije nego što je uobičajeno, na primer u slučaju povećane fizičke aktivnosti.

Prema američkim naučnicima, češće tuširanje je preporučljivo tek nakon što deca uđu u pubertet .

Slično misle i poljski pedijatri. Prema rečima lekara, poslednjih godina došlo je do značajne promene u pristupu higijeni adolescenata i male dece. Nekada je bila jako naglašena potreba za svakodnevnim kupanjem, sada je naglašeno blagotvorno dejstvo dobrih bakterija u našem organizmu kojih se oslobađamo svakodnevnim pranjem.

BONUS VIDEO