in

Veronika ima 36 godina i trinaestoro dece: Večeru priprema bar tri sata

Naime, mlada majka 12 dece otkrila je da je porodici dodala još jednog člana, ali usvajanjem.

Umetnica Veronika živi u devetokrevetnoj kući sa dvanaestoro dece i suprugom Martijem (37), sa kojim je u julu kupila imanje za samo 16 hiljada evra. Njena deca su Viktorija (23), Endru (18), Adam (17), Mara (15), Daš (14), Darla (12), Marvelous (10), Martalija (8), Amelija (6), Delila ( 5), Donovana (3) i Modija (1), a sada želi da usvoji Mišela, koji bi joj bio 13. dete, piše The Sun.

Ali njena šira porodica se ne slaže sa njenom porodicom koja se stalno širi – posebno njena sestra Dajana. „Kada započela stvaranje velike porodice, sećam se da mi sestra nije davala toliku podršku. Stalno je govorila: ‘Zašto bi imala još jedno dete? Zašto bi ponovo zatrudnela?“, rekla je Veronika. Ipak, uverila ju je da će Mišel sigurno biti poslednji dodatak u njenoj porodici.

Pošto ima toliko dece koju treba da prati, Veronika ih oblači u različite boje da bi ih razlikovala. „Decu kodiram bojama većinu vremena kada izađemo iz kuće, iako se ponekad odlučim za odgovarajuću odeću. Sistem označavanja boja je ugrađen u sve — njihovu odeću i sobe.“

Kako kaže, priprema večere može da potraje i do tri sata sa toliko ljudi za koje kuva. Sa 36 godina, Veronika je postala i baka kada je njena najstarija ćerka Viktorija prošle godine dobila bebu. Duo majka-ćerka je bio trudan u isto vreme, što je ona opisala kao “neverovatno” jer je razlika između beba samo dva meseca. Veronika je neočekivano zatrudnela u školi, zatim se udala i razvela od tadašnjeg dečka – oca najstarije dvoje dece. Uprkos tome što je i sama majka tinejdžerka, ona je stroga prema tome da njena deca ne ulaze u veze dok ne napune 18 godina. “Nisam mnogo stroga, valjda. Imam pravila koja su važna, da ne puše, ne drogiraju se, ne izlaze dok ne napune 18 godina. Ali uglavnom sam blaga”, zaključila je ona.