in

Svekrva i svekar su pobesneli zbog jela koja sam im skuvala: Došli su na babine, a otišli uvređeni, ne razgovaraju sa mnom

Svekrva i svekar su pobesneli zbog jela koja sam im skuvala: Došli su na babine, a otišli uvređeni, ne razgovaraju sa mnom
Svekrva i svekar su pobesneli zbog jela koja sam im skuvala: Došli su na babine, a otišli uvređeni, ne razgovaraju sa mnom

Poslednje što želite kada ste tek doneli bebu na svet je da pripremate hranu za užu i širu familiju. Međutim, jedna novopečena mama se našla baš u takvoj situaciji, a ono što je usledilo je šokiralo mnoge.

Kako je opisala u svojoj ispovesti na forumu Reddit, žena koja se porodila četiri nedelje ranije, u poslednjem trenutku je saznala da im u goste dolaze roditelji njenog muža, kako bi prvi put videli bebu. Kaže da je bila potpuno nepripremljena za to i da ju je bilo sramota što im je nered u kući. Njen suprug nije sa njom prethodno proverio da li je OK da njegovi roditelji dođu u goste, a pošto nisu imali mnogo vremena, ona je upitala muža da li je u redu da naruče gotovu hranu kojom će da ih posluži, piše Yumama.

Međutim, on je to odmah odbio, uz obrazloženje da će se “moji roditelji osećati uvređeno i kao da nisu dobrodošli”, te je predložio da umesto toga ona spremi bukvalno bilo šta, samo da je “domaće” tj. nije kupljeno gotovo.

Novopečena mama napisala je da je bila pomalo iznervirana zbog čitave situacije, ali je odlučila da napravi makarone sa sirom jer je to bilo najjednostavnije. Ali, ono što nije očekivala je da će njeni svekar i svekrva biti uvređeni – čim im je poslužila jelo, primetila je zapanjene izraze lica i odmah je shvatila da postoji neki problem.

“Svekrva me je pitala da li zaista mislim da je prikladno da njoj i porodici poslužim makarone sa sirom. Upitala sam je zašto nije, a ona je onda počela da mi drži predavanje kako je to nepoštovanje i da očito ne znam kako treba da ugostim ljude.

Rekla sam joj: ’Molim? Ko kaže da sam se prijavila da ugošćujem ljude?’ Ona je to shvatila kao da ih ne želim tu, a moj svekar je rekao da su samo došli da vide bebu koju im ne dam da vide ceo mesec, te da su ’propustili’ ceo mesec života svog unuka. Posvađali smo se i odlučili su da odu kući”, napisala je ova mama.

Žena je ispričala i da joj je suprug nakon toga rekao da je “odluka da im posluži makarone sa sirom uvredljivija od toga da im nije poslužila ništa. Rekla sam mu da sam previše umorna da bih kuvala tradicionalna jela koja sam bila primorana da naučim od njegove majke. Uvredio se i rekao mi je da sam bezobrazna i da nisam ispoštovala njegove roditelje i kulturu”.

Ova mama nakon toga je otišla u sobu da bude sa svojim sinom, dok je njen suprug ostao celo veče na telefonu sa svojim roditeljima, i odbijao je da jede hranu koju je ona pripremila, u znak podrške ocu i majci.

Ljudi su joj u komentarima pružili podršku, ističući da njeni svekar i svekrva nisu bili fer i da nema ništa loše u tome što im je spremila makarone sa sirom. 

“Zašto ti zaboga muž nije rekao da dolaze? Takođe, valjda sam zna gde je kuhinja? I još nešto, tradicionalno, porodica donosi hranu novopečenoj mami, a ne da ti njih služiš”, jedan je od komentara, a mnogi su istakli da je u celoj priči najveći problem ponašanje njenog supruga.

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /