in

Priča ČOVEKA koji je izračunao SOPSTVENU smrt: Ne postoji ništa JEZIVIJE od ovoga, znao je tačan dan kad će UMRETI!

Iako se misli i tvrdi da je smrt nemoguće predvideti, osim u slučaju neizlečivih bolesti kada lekari daju pretpostavku, vo su ljudi koji su nas potpuno razuverili.

Mark Tven je predvideo smrt tačno u dan

Jedan od najvećih američkih pisaca predvideo je svoju budućnost. On je 1909. godine u šali rekao da kada pored zemlje sledeći put prođe Halejeva kometa da će i on otići zajedno sa njom. Da stvar bude još zanimljivija, kometa je bila vidljiva godine kada se Tven rodio 1835. godine. Pisac je često tvrdio kako će biti razočaran ako ne umre kada kometa sledeći put prođe.

“Čak je i sam Bog kazao – Ta dva neuračunljiva ludaka, došli su zajedno, zajedno moraju i da odu“, pričao je Tven svojim prijateljima.

NBA igrač koji je smrt do najsitnijih detalja predvideo 14 godina unapred

Pit Marević poznat i pod nadimkom “Pistol” za mnoge je jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige. Marević je bio star 26 godina, a u NBA je bio pune četiri godine. U intervjuu za “Beaver County Times” izjavio je kako ne želi da deset godina igra u NBA-u i umre od srčanog u četrdesetoj godini.

Upravo se tako i dogodilo. Košarkaš srpskih korena igrao je još šest godina u ligi i preminuo osam godina kasnije, tačno u četrdesetoj godini, od srčanog udara. Kasnije je utvrđeno da je rođen sa teškom srčanom manom i da je čudo što je izdržao više od 20 godina.

Matematičar izračunao datum svoje smrti

Abraham de Moivre bio je poznati francuski matematičaar koji je zajedno sa Edmondom Halijem radio na tablicama smrtnosti. Kada je napunio 87 godina, primetio je da spava 15 minuta duže nego ranije. Izračunao je da će umreti 27. novembra 1754. godine, kada je i zasita preminuo.

BONUS VIDEO