in

Prepoznajte ga na vreme i bežite: Signali koji nepogrešivo otkrivaju da ste u vezi sa narcisom

Verovatno se zabavljate sa narcisom. I nije problem u tome što on voli sebe, nego što uglavnom ne ume da voli druge. Kakvo ponašanje odaje narcisa?

Neodoljivi šarm

Na početku veze sve izgleda kao u bajci. Kada je zainteresovana za vas, ova osoba je šarmantna i ubedljiva. Sve će učiniti da se osećate posebno. A kada dobije ono što želi ili joj veza sa vama postane dosadna, ostaviće vas bez razmišljanja. Ako vam deluje da se stvari previše brzo odvijaju i da nije logično da osoba oseća to što govori, kažite da želite da usporite razvoj situacije.

Priča samo o sebi

Narcis je osoba koja je zaljubljena u sliku koju je stvorila o sebi, a ta slika je najčešće preuveličana. Priča samo o svojim doživljajima i delima, a retko se seti da pita šta se vama dešava u životu. Kada dobijete priliku da nešto kažete, vaše mišljenje mora da se poklopi sa njegovim. Ako nije tako, kritikovaće vas ili ignorisati.

Uvek je u pravu

Ne pokušavajte da se narcisu dokažete da greši. Jer je uvek u pravu i raspravu posmatra samo kao način da vas nečemu nauči. Izbegavanjem svađe ovoj osobi dajete manje prilike da vam dokazuje da je u pravu. A kada očigledno greši, ne očekujte izvinjenje, recimo, kada otkaže dogovor.

Shutterstock

 

Non-stop se hvali

Da li osoba sa kojom ste u vezi misli da je u svemu bolja od drugih? Ako to stalno ističe, a dela i ponašanje ljudi oko sebe omalovažava, reč je o narcisoidnoj osobi. Verovatno i vas kritikuje kada uradite nešto što joj se ne dopada. Nemojte da se nadate da će se promeniti. Važno je da naglasite da takvo ponašanje nećete da trpite.

Traži divljenje

Sve dok takvu osobu obasipate komplimentima i divite se svemu što radi, biće srećna i zadovoljna, jer to hrani njenu potrebu da impresionira ljude. Primetili ste da nikada ne uzvraća komplimente, koliko god da se trudite i šta god da uradite? To je zato što narcis mora da bude najbolji od svih.

Ne ume da saoseća

Kako se ponaša kada niste raspoloženi ili ste imali loš dan na poslu? Da li vas teši, govori da vas razume i da će sve biti u redu ili vas i ne sluša dok pričate o tome? Narcis radi ovo drugo, jer jednostavno ne ume da saoseća sa ljudima. To je najčešće i razlog zbog kojeg se prijateljske i ljubavne veze ovih osoba prekidaju.

Bonus video:

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /