in

Ova pesma za prvi ples na svadbi donosi sreću: Teoriju je potvrdilo više od 5.000 ljudi

Za prvi ples mladenci uglavnom biraju pesmu koja za njih ima veliki značaj i određeno značenje.

Mladenci uglavnom za prvi ples biraju pesme koja za njih imaju posebno značenje i mesto u srcu, ali ta pesma ima puno veće značenje nego što većina misli, barem ako je suditi prema anketi koju je sproveo strani portal OnBuy.

 

 

Naime, rezultati ankete pokazali su da mladenci koji su za prvi ples odabrali određene pesme imaju srećne brakove, dok neke pesme, čini se, ne donose bračnu sreću i ti su se brakovi završili razvodom. Cilj ankete bio je upravo to – otkriti postoji li povezanost između stope razvoda i pesama koje su mladenci birali za prvi ples.

Pitali su 5544 osobe širom sveta koju su pesmu izabrali i koji im je trenutni bračni status. Zatim su napravili listu 25 najčešće biranih pesama i napravili pripadajuću računicu za bračne statuse.

Dobijeni podaci pokazali su da je najpopularnija pesma za prvi ples „Can’t Help Falling In Love“ Elvisa Prislija s 10,48 posto glasova. Anketa je takođe otkrila da je pesma koja najčešće donosi sreću u braku „Can You Feel The Love Tonight“ Eltona Džona – 77 posto onih koji su je izabrali ostalo je u braku.

 

 

Uopšteno, veće su šanse da će par ostati u braku ako prvi ples otpleše uz neku Diznijevu pesmu, s više od 70 posto anketiranih parova koji su i dalje zajedno. Pesme koje su donele bračnu sreću takođe su „Isn’t She Lovely“ Stivija Vondera i „The Way You Look Tonight“ Frenka Sinatre, prenosi Zadovoljna.hr.

Pesma koja je pak završila s najviše razvoda je „Little Things“ grupe One Direction – 75 posto parova koji su izabrali tu pesmu razvelo se. Na nepopularnoj listi nakon One Directiona slede „I’m Yours“ Jasona Mraza i „Chasing Cars“ grupe “Snow Patrol”.