in

Njen haotičan život zbunjuje mnoge: Ona je mama dva para blizanaca, ali niko nije rođen na isti datum

Njen haotičan život zbunjuje mnoge: Ona je mama dva para blizanaca, ali niko nije rođen na isti datum
Njen haotičan život zbunjuje mnoge: Ona je mama dva para blizanaca, ali niko nije rođen na isti datum

Mama Selina Bajes otkrila je da ima dva para blizanaca, iako nijedan nije rođen na isti dan. Selina je podelila uvid u svoju porodičnu situaciju putem videa objavljenog na svom TikToku. 26-godišnjakinja je otkrila da je pre šest godina rodila dve ćerke koje su rođene u razmaku od 13 i po meseci.

Bebe rođene u razmaku manjem od godinu dana nazivaju se ‘irski blizanci’, međutim, neki ljudi decu rođenu u razmaku do 18 meseci nazivaju irskim blizancima. To znači da su Selinine ćerke tehnički bliznakinje, iako su rođene u većem razmaku. Selina je otkrila da se jako borila sa stresom odgajanja dve bebe u isto vreme, ali prošla je kroz to i uspela svoje ćerke da uvede u školu i jaslice, piše The Sun.

 

 

Nekoliko godina kasnije odlučila je da ima još dvoje dece, koja su rođena u razmaku od 362 dana. To znači da su i njena najmlađa deca takođe irski blizanci, pa ima dva para blizanaca, ali niko nije rođen na isti dan. Selina je u videu objasnila da je život s njenom decom “haos”, objasnila da mnoge ljude njen porodični život zbunjuje, pa se našalila da sumnja u svoju odluku da ima još jedan par irskih blizanaca.

U videu je u šali pogledala svoje dvoje najmlađe dece i rekla: “Što mi je ovo trebalo”. Selina i njezina porodica deluju jako srećno zajedno, a ona često deli snimke na kojima se smeje i šali sa svoje četvoro dece.

 

 

 

Izraz “irski blizanci” nastao je krajem 19. veka kao omalovažavajući izraz povezan sa imigracijom Iraca u Sjedinjene Države. Implikacija je bila da su grupe braće i sestara sa razmakom manjim od godinu dana negativna karakteristika velikih irskih katoličkih porodice. Njen video je postao je viralan, skupivši preko 530.000 lajkova. Korisnici TikToka pojurili su u komentare kako bi podelili svoja razmišljanja, a mnogi su bili zbunjeni kako se Selina uspela da se nosi s tim.

Jedna osoba je napisala: “Kako si živa?!” Druga je osoba dodala: “Bila je godina razmaka između moje dve ćerke, ti dani kad su im nicali zubi i kada sam im redovno menjala pelene bili su ubojiti…nezaboravni”. “Ja imam dva dečaka irska blizanca. Nisam znala koliko će to teško biti”, napisala je još jedna mama. 

BONUS VIDEO:

 

 

Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /