in

Koje žene su najsrećnije – Najžena

Psiholog Lovri Velš napominje da su žene često sklonije traženju stručne pomoći kada im je potrebna, što može pomoći u prevazilaženju problema. Iako to ne znači nužno da su srećnije od muškaraca, žene često lakše pronalaze svrhu i zadovoljstvo u svom životu, što može doprineti boljem zdravlju i dužem životu.

Što se tiče sreće u vezi s emotivnim statusom, istraživanje je pokazalo iznenađujuće rezultate. Prema američkim psiholozima, najzadovoljnije su solo devojke, bez emotivnog partnera. One imaju više vremena za sebe, svoje hobije i karijeru, što ih motiviše da budu uspešne. Takođe, razvijaju jaka prijateljstva, brinu se o sebi, uživaju u druženju, putovanjima i sportu, i vode ispunjen život. Očekuju da će, kada pronađu partnera, on biti podrška, a ne prepreka.

Međutim, ovi rezultati važe uglavnom za devojke koje su mlađe, pre tridesete godine. Kasnije u životu, pritisnute biološkim satom, mnoge žele da osnuju porodicu i da imaju decu. Ipak, čak i kada se udaju i postanu majke, neke žene i dalje osećaju ljubomoru prema svojim slobodnim prijateljicama.

Situacija se menja nakon što žene uđu u petu ili šestu deceniju života. Tada mnoge žene žude za partnerom sa sličnim interesovanjima, ali nisu spremne da se potpuno odreknu svojih zadovoljstava i prijatelja koji su im važni. Prijateljstva ostaju važna bez obzira na životnu dob, ali vreme koje se može posvetiti bliskim osobama varira u različitim fazama života.


Autorska prava NajZena / Tekst / Slika / Video /