in

ITALIJAN priključen na APARATE venčao se u bolničkom krevetu: DVANAEST sati nakon ceremonije desilo se ČUDO

Italijan Mauricio (47) iz Torina hospitalizovan je u junu nakon što je doživeo srčani udar. I pored truda lekara, njegova klinička slika, nažalost, nije bila obećavajuća. Njegovo stanje se pogoršalo, što je izazvalo niz drugih komplikacija zbog kojih mu jebila  preko potrebna transplantacija srca. Mauricija, koji je stavljen na listu za hitnu transplantaciju, održale su u životu mašine koje su mu pomogle da krv cirkuliše kroz telo.

Prihvatajući da umire, Italijan je imao samo jednu želju – da oženi Silviju, svoju devojku i majku njihove dvomesečne ćerke. Ta želja mu je ispunjena.

EPA

 

Venčanje, koje je počelo kao “Mauricijeva poslednja želja”, održano je na odeljenju kardiohirurgije gde je ležao. Silvija je, umesto cveća, držala buket od epruveta, a prostoriju je ukrašavalo nekoliko balona. Na dnu kreveta bila je i fotografija njihove ćerke. Iako su mislili da je ovo jedan od retkih poslednjih trenutaka koje će par provesti zajedno, samo 12 sati nakon venčanja dogodilo se čudo. Centar za transplantaciju je saopštio da su pronašli odgovarajuće srce za Mauricija. U Torino je stigao specijalnim letom, a potom je tim stručnjaka izveo uspešnu sedmočasovnu operaciju.

EPA

 

“Divne vesti sa dvostrukim srećnim krajem”, rekao je Đovani La Vale, generalni direktor zdravstva grada Torina, čestitajući timu za transplantaciju, dodajući: “Ali još više čestitke ovom čoveku i paru koji je ponovo rođen. Neka ovo porodica bude početak novog srećnog zajedničkog života“, zaključio je on. Danas je Mauricio dobro i uživa sa svojom porodicom, a njegova priča je dokaz da su čuda zaista moguća.

BONUS VIDEO