in

Cela Srbija ga zvala “beba džin” jer se rodio sa 6,5 kilograma: Evo kako danas izgleda mali Pavle

Pavla koji je na svet došao u porodilištu u Gornjem Milanovcu odmah na rođenju prozvali su “beba-džin” jer je rođen sa neverovatnih 6,5 kilograma. Ni njegovi roditelji nisu očekivali da će biti toliko krupan, a majka Suzana Kučina je pravi heroj koja je izdržala sve napore kako bi svog sina donela na svet.

Pre samo mesec i po dana, slike preslatke bebe kojoj su se i oči jedva videle od nabubrelih obraza raznežile su celu Srbiju. Postao je miljenik nacije u roku od nekoliko sati i svi su čuli za Pavla iz Gornjeg Milanovca.

Pavle je sada mezimac svih

– Sve tri trudnoće su mi bile iste. Nisam osetila nikakvu razliku osim što sam se malo teže kretala pri kraju, ali ništa što bi mi nagovestilo da je on toliko težak. Kada mi je doktor radio ultrazvuk mi smo očekivali da će biti krupan do četiri i po kilograma, međutim on je premašio i to – počinje priču za Telegraf.

Leon (8) i Lena (5) obožavaju mlađeg brata Pavla i posvećuju mu svu pažnju. Uživaju da ga hrane, ljube i maze i Pavle je sada mezimac svih.

– Nekada znaju da mu budu i dosadni. Stalno ga i ljube i maze, a on kao beba nekad treba i mir. Ali dosta mi i pomažu i ljuljaju ga i donose mi šta mi treba za njega i pelene. Dosta mi oni pomažu – zaključila je Suzana, ponosna na svoju dečicu.

Uopšte mi nije težak, stalno mi je u rukama

Kako mama objašnjava Pavle je mirna beba koja nije mnogo zahtevna, ali čim se uznemiri i zaplače to je znak da mora da jede i to odmah.

– U tom trenutku nema čekanja! Sve staje i prekida se i vreme je za jelo – napominje ponosna mama. Na kontroli je ustanovljeno da je Pavle postigao sjajne rezultate i da dobro napreduje. Pre nekoliko dana izmereno mu je čak 7.623 grama sa samo mesec i 14 dana.

Foto: Rina

 

Suzani teretana ne treba. Ona je uz svog Pavla navikla da svaki dan skoro osam kila nosi kao od šale.

– Uopšte mi nije težak, stalno mi je u rukama i čim ga spustim on se uznemiri. Tako je navikao od prvog dana, a ni meni nije teško da ga nosim – kaže mama.