in

Vučić u manastiru Studenica, razgovarao sa igumanom i bratstvom

Vučić u manastiru Studenica, razgovarao sa igumanom i bratstvom
Vučić u manastiru Studenica, razgovarao sa igumanom i bratstvom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas obilazi rekonstruisani put Studenica – Rudno, ali je pre toga posetio manastir Studenica.

Foto: instagram/avucic / screenshot

.

Vučića je dočekao iguman manastira arhimandrit Tihon i upoznao ga sa istorijatom i kulturnim i verskim znamenitostima manastira.

– Na mestu istorije, u zadužbini Stefana Nemanje i istočniku vladarske loze Nemanjića, izvorištu države i vizije onoga što Srbija danas jeste i što će tek biti. Zahvalan sam starešini manastira Studenica ocu Tihonu na toplom dočeku i mudrim rečima koje su u svemu na tragu prvog arhiepiskopa srpskog, Svetoga Save. Molimo se za mir, bratsku slogu i napredak naše Srbije, dok se sa ponosom i osećajem ogromne odgovornosti sećamo legata naših slavnih predaka – napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Kao i Studenica, dodao je, Srbija je bila često napadana i rušena, ali i sa mnogo pažnje i ljubavi ponovo gradjena, obnavljana i oživljavana.

– Zato je ovo posebno mesto na kojem se prepliću naša prošlost i budućnost, predački zaveti i putokazi za potomke – da ne izneverimo njihov san o snažnoj i slobodarskoj Srbiji, da budemo ponosni i dostojanstveni u borbi za mir i slogu sa svima koji žele da zajedno gradimo dobru budućnost za generacije koje dolaze. Sa tog časnog i teškog puta ne smemo da skrenemo. Živela Srbija – poručio je Vučić.

Vučić će posle manastira obići rekonstruisani put Studenica-Rudno i razgovarati sa meštanima.

Na putu Studenica – Rudno, napravljen je novi most preko reke Brevine, na mestu starog mosta, koji je u julskim poplavama prošle godine teško oštećen.

Novi most dug je 11,5 metara, a širok 5,5 metara i na njegovoj izgradnji su radili radnici JP “Novi Pazar Put”.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /