in

Vučić sa ministrom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o situaciji na KiM, vojnoj saradnji, geopolitici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Mubarakom Bin Fadalom Al Mazruijem i tom prilikom ga je upoznao sa situacijom na KiM, kao i kretanjima u regionu Zapadnog Balkana, a razgovarali su i o jačanju vojne saradnje.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

.

Vučić je istovremeno iskazao posvećenost Srbije da “zajedno sa prijateljima i partnerima nastavi da radi na rešavanju izazova i pretnji regionalnom i međunarodnom miru i bezbednosti”.

On je u objavi na Instagram nalogu “buducnostsrbijeav” istakao da je sa Al Mazruijem razgovarao o složenim geopolitičkim prilikama, globalnim bezbednosnim izazovima, ali i o jačanju vojnotehničke saradnje između Srbije i UAE.

– Naglasio sam potrebu za kontinuiranom saradnjom i koordinacijom i u oblastima kao što su borba protiv terorizma, sajber bezbednost i regionalna stabilnost, pogotovo imajući u vidu opšte usložavanje situacije u svetu. Jedna od tema razgovora bila je i konkretizacija planova o kojima je bilo reči prošle godine tokom međunarodnog sajma IDEX 2023, kao i brojni tipovi naoružanja koje proizvodi srpska vojna industrija, a za koju su Emirati iskazali interes – naveo je Vučić.

.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

.

Napomenuo je da Srbija pridaje poseban značaj partnerstvu i prijateljskim vezama sa UAE i zahvalio se šeiku Muhamedu bin Zajedu koji je lično doprineo neraskidivim bilateralnim i ekonomskim vezama.

.

Foto: Sava Radovanović / Tanjug

.

– Zamolio sam ministra Al Mazruija da šeiku prenese moje srdačne pozdrave uz uvek otvoren poziv da ponovo poseti Srbiju – navodi se na Instagam nalogu.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /