in

Vučić i Dodik sastali se u Beogradu

Vučić i Dodik sastali se u Beogradu
Vučić i Dodik sastali se u Beogradu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Foto: Instagram / screenshot

Dodik i Vucic

Vučić i Dodik sastali su se u zgradi Predsedništva.

Kako je rekao Vučić, ključna tema razgovora sa Dodikom bili su “odnosi Republike Srbije i Republike Srpske” i reakcija celokupnog srpskog naroda na izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

– Obavestio sam predsednika Dodika o naporima koje Republika Srbija preduzima kako bi se zaštitili vitalni nacionalni interesi srpskog naroda, ali i međunarodno javno pravo, još jednom ponovivši da bi usvajanje takve rezolucije značilo otvaranje Pandorine kutije za budućnost uz otvaranje nebrojeno mnogo rana iz prošlosti – napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

“Za Sabor srpskog naroda dogovorene brojne aktivnosti i sporazumi”

Predsednik je dodao da ga je “istovremeno Dodik informisao o razgovorima koje je imao u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i daljim perspektivama razvoja odnosa Srbije i Srpske”.

– Predsednik Dodik upozorio me je da će donošenje rezolucije o genocidu u Srebrenici imati katastrofalne posledice na odnose unutar Bosne i Hercegovine. Posebna tema razgovora bio je predstojeći Sabor srpskog naroda zakazan za 8. jun u Beogradu, za koji su dogovorene brojne zajedničke aktivnosti, potpisivanje memoranduma i sporazuma, kao i događaji koji će potvrditi jedinstvo naroda i njegovo pravo da očuva svoja ognjišta, bude svoj na svome i zaštiti pravo na budućnost generacija koje dolaze – poručio je Vučić.

Kako je rekao, Republika Srbija i Republika Srpska će se 23. maja ove godine, zajednički i jedinstveno, boriti za istinu, ponos i dostojanstvo srpskog naroda.

(Srna)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /