in

Vučević i Kuleba razgovarali o mogućnostima ekonomske saradnje

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrom Kulebom o aktuelnoj bezbednosnoj i političkoj situaciji u svetu i mogućnostima ekonomske saradnje dveju zemalja u tim okolnostima.

Foto: Nemanja Jovanović / Tanjug

Vučević i Kuleba

Vučević je naveo da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta svake države članice Ujedinjenih nacija, uključujući i Ukrajinu, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Vučević je rekao da je Srbija otvorena za prijateljske razgovore o svim pitanjima i na svim nivoima i zahvalio Kulebi na tome što je pomenuo humanitarnu pomoć koju je Srbija poslala ukrajinskom narodu.

“Priština nije ispunila nijedan zahtev”

Vučević je predočio Kulebi stavove zvaničnog Beograda u vezi sa situacijom na Kosovu i Metohiji i o rezoluciji o Srebrenici, uz ocenu da Priština nije ispunila nijedan zahtev koji je pred nju postavljen, a da je neverovatno da neko posle skoro tri decenije pokreće ponovo pitanje o Srebrenici.

Vučević je rekao da Srbija i Ukrajina imaju mnogo toga različitog, ali i zajedničkog

Foto: Nemanja Jovanović / Tanjug

Vučević je rekao da Srbija i Ukrajina imaju mnogo toga različitog, ali i zajedničkog

Kuleba je rekao da je njegov dolazak poruka da ima prostora da se odnosi dveju zemalja dodatno učvrste, posebno imajući u vidu činjenicu da dva naroda, srpski i ukrajinski, imaju sličnosti.

On je naveo da Srbija i Ukrajina imaju mnogo različitog, ali isto tako i zajedničkog i zato je moguće da zajednički grade budućnost u mnogim oblastima.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /