in

Vučević: Članstvo u EU ostaje strateški cilj Vlade Srbije

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević ocenio je danas u razgovoru sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Vlada Srbije i u novom mandatu na čijem je on čelu, saopštila je Vlada Srbije.

Foto: Strahinja Aćimović / Tanjug

.

Kako je saopšteno, premijer Vučević je istakao da je pred Srbijom ozbiljan proces čiji je krajnji cilj uređena i stabilna država i bolji standard za građane Srbije, dodajući da očekuje konkretan napredak u procesu pridruživanja i daljih reformi.

On je istakao je da Srbija kontinuirano radila na otvaranju Klastera 3, koje je u potpunosti spremno, dodajući da od Evropske unije očekuje pozitivan signal za njegovo otvaranje.

”Naš cilj je nastavak dalje modernizacije zemlje i sprovođenje neophodnih reformi, pre svega, u oblasti vladavine prava”, naveo je Vučević.

On je zahvalio evropskom komesaru na podršci Srbiji u procesu pridruživanja Evropskoj uniji i ocenio da su pred novom vladom važni zadaci i veliki izazovi, za koje je Srbija u potpunosti spremna.

Varheji je naglasio da je Srbija napredovala po pitanju reforme pravosuđa i medijskih zakona i da je pred novom vladom važan zadatak daljih strukturalnih reformi.

On je istakao da očekuje napredak Srbije na polju evropskih integracija u narednih pet godina, do kada će trajati mandat novoj Evropskoj komisiji.

Varheji je čestitao premijeru Vučeviću na novom mandatu i poželeo puno uspeha u obavljanju profesionalnih dužnosti i izrazio čvrstu podršku srpskoj vladi za nastavak reformi.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /