in

Savo Manojlović otkrio da je u Beogradu oboreno četiri lista pokreta “Kreni promeni”

Ili ćemo imati izbore ili ćemo organizovati potpunu blokadu izbornog procesa. Oborene su izborne liste na Vračaru i Starom gradu. Oborena je izborna lista u Rakovici i na Voždovcu. Jedan od najvećih problema bilo je prikupljanje potpise. Mogli ste da vidite redove ljudi i nedovoljno overitelja, poručio je Savo Manojlović iz pokreta “Kreni promeni”.

Savo Manojlović

Foto: Mitar Mitrović / RAS Srbija

Savo Manojlović

Kako je rekao, nijedna lista ovog pokreta nije oborena zbog Izmena zakona o jedinstvenom biračkom spisku, da je na Vračaru bio problem “nepoštovanje rodne ravnopravnosti”, a na druge tri opštine “nedovoljan broj potpisa”.

Lider pokreta “Kreni promeni” tvrdi da je predat dovoljan broj potpisa, ali da “ne postoji sistem koji može to da utvrdi”

“Ne pada nam napamet da kratku kampanju dalje trošimo na rasprave oko izbornih uslova”

Manojlović je poručio da je “poslednji rok petak 12 sati” do kada sve izborne liste moraju biti proglašene.

U suprotnom, 2. juna imamo blokade izbora. Ne pada nam napamet da ovu kratku izbornu kampanju dalje trošimo na rasprave oko izbornih uslova i kršenje zakona – kaže Manojlović.

Ranije je bilo objavljeno da je lista “Kreni promeni” na Voždovcu je odbačena kao neuredna jer se na propisanom obrascu ne nalazi ime liste.

Podsećanja radi, Manojlović i njegov pokret su se tokom prikupljanja potpisa žalili na nedostatak dovoljnog broja overitelja u pojedinim beogradskim opštinama zbog čega su objavljivali i snimke o tom problemu.

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /