in

Savo Manojlović najavio blokadu izbora 2024, lista “Kreni promeni” odbijena na Starom gradu

Izborna komisija Gradske opštine Stari grad odbila je proglašenje izborne liste „Dr Savo Manojlović – I ja sam Stari grad – Kreni-promeni“, koju je 12. maja podnela Grupa građana „Kreni-promeni Stari grad“. Zbog toga je Manojlović najavio da će njegov pokret “najverovatnije ići na blokadu izbora 2. juna”

Foto: Milica Vučković / Ringier

.

Podnosiocu liste naloženo je 13. maja da u roku od 48 časova dostavi najmanje 63 nedostajućih pravno valjanih overenih pismenih izjava birača da podržavaju izbornu listu, što grupa građana „Kreni-promeni“ nije učinila, zbog čega je Izborna komisija Gradske opštine Stari grad odbila da proglasi tu izbornu listu.

Manojlović: Najverovatnije ćemo blokirati izbore

Podsećanja radi, Manojlović je zapretio da će njegov pokret blokirati izborni proces ako “do petka u 12 sati ne budu proglašene sve oborene liste opozicije“.

Zbog toga se posle odbijanja liste na Starom gradu oglasio i najavio radikalne mere.

Najverovatnije 2. juna idemo na blokadu izbora. Posle ultimatuma od utorka izborili smo se za pet opozicionih listi (četiri Biram borbu i jedna Kreni – Promeni). Dve izborne liste nemaju dovoljan broj potpisa, kao odgovorni ljudi i pored opstrukcija prihvatamo da se one ne odobre – poručio je Manojlović na svom X profilu.

Pozvao i bojkot opoziciju da se pridruži blokadi

Kako je rekao, na jednoj opštini je poništeno skoro pola potpisa “Kreni Promeni” jer su se “pre toga uz nameštaljku i falsifikovanje sa overivačima našli na drugim listama”.

Ovo je šansa da se i deo opozicije koji bojkotuje izbore kod kuće i u Skupštini gde primaju milion evra godišnje, ujedini sa narodnom koji će biti na blokadi – naveo je Manojlović.

Pored četiri liste pokreta “Kreni promeni” odbačene su početkom ove nedelje i četiri liste koalicije “Biram borbu” u Beogradu. Neke od njih su u međuvremenu ipak proglašene.

(N1)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /