in

Poslanici u holu zgrade opštine Zaječar, hteli na raspravu o kamenolomu

Pojedini opozicioni poslanici, odbornici i aktivisti ispunili su jutros hodnik zgrade Grada Zaječara jer su hteli da prisustvuju sednici skupštine na čijem je dnevnom redu rasprava o izgradnji kamenoloma kod sela Mali Izvor. Sednica je trebalo da počne u 10 sati, ali je došlo do koškanja sa obezbeđenjem zgrade koje je pokušalo da ih izbaci napolje.

Foto: Youtube / screenshot

Aktivisti i opozicioni poslanici ispunili su hol zgrade opštine Zaječar kako bi prisustvovali sednici skupštine o izgradnji kamenolom kod Malog Izvora

Kako piše sajt “Za media”, zajedno sa opozicionim odbornicima našli su se u holu zgrade i narodni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta, Srđan Milivojević, Irena Živković i Dragana Rašić. Oni su pokušali da se probiju do skupštinske sale zbog čega je došlo do konflikta sa obezbeđenjem.

Dok je trajalo koškanje u prizemlju zgrade, druga grupa građana ušla je u salu preko terase i razvila transparent na kojem je pisalo “Nećemo kamenolom”, piše “Za media”. Ta grupa građana je potom stala ispred odborničkih klupa i držala transparent u rukama, a pored njih bili su i odbornici opozicije.

Ničić: Preko terase ulaze samo lopovi

U jednom trenutku u salu je ušao i gradonačelnik Boško Ničić koji im je rekao da za rešavanje problema postoje institucije, a da preko terase ulaze samo lopovi, piše “Za media”.

Zbog upada građana u salu Skupštine grada, sednica još nije počela.

Podsećanja radi, meštani Malog Izvora kod Zaječara protestovali su u januaru 2022. godine zbog, kako su tada kazali, najavljenih brojnih istražnih radova za “mapiranje i utvrđivanje rudnih bogatstva u tom regionu”. Protest u tom selu organizovan je i 24. marta ove godine.

(Za media)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /