in

Podsekretarka Elizabet Alen: SAD se zalažu za prosperitet Zapadnog Balkana

Podsekretarka Elizabet Alen: SAD se zalažu za prosperitet Zapadnog Balkana
Podsekretarka Elizabet Alen: SAD se zalažu za prosperitet Zapadnog Balkana

Podsekretarka Stejt departmenta za javnu diplomatiju Elizabet Alen izjavila je juče u Sjenici, na panelu ”A BOLD Balkan Future” u okviru Regionalnog BOLD samita, da su Sjedinjene američke države (SAD) posvećene Zapadnom Balkanu i regionalnoj integraciji, kao i da su mladi okupljeni na Samitu, generacija budućnosti koja će region voditi ka prosperitetu.

Foto: Aleksandar Nićiforović / Tanjug

.

– Zadovoljstvo mi je što sam ovde u Sjenici. Mi u SAD smo posvećeni Zapadnom Balkanu i regionalnoj integraciji koja je potrebna, da bi se izgradila budućnost sa ekonomskim prosperitetom, sigurnošću, vladavinom prava i demokratskim slobodama. Veliki deo naše strategije regionalne integracije su naši odnosi među ljudima. Zato je biti ovde, na našem prvom BOLD samitu koji okuplja mlade ljude iz celog regiona, zaista važno za nas, kako strateški, tako i kao ulaganje u generaciju budućnosti – rekla je Alen.

.

Foto: Aleksandar Nićiforović / Tanjug

.

Dodala je da BOLD program pruža ljudima mogućnosti za preduzetništvo, podstiče inovacije, daje im pristup resursima, mreži i stipendijama koje im pomažu da ostvare svoje snove.

U našem je interesu da ulažemo u one koji će izgraditi budućnost iz podela prošlosti u zajedničku sutrašnjicu – izjavila je podsekretarka Alen.

Panel na kojem je mladima govorila Elizabet Alen organizovan je u okviru regionalnog BOLD samita, koji se održava od 15. do 18. maja u Sjenici i okuplja više od 100 učesnika iz Srbije i regiona.

Samit nastoji da produbi saradnju u regionu, podstakne inovacije, osnažujući mlade pojedince u osmišljavanju i implementaciji projekata koji premošćuju podele.

(Tanjug)

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /