in

Počinje Jutro na Blicu: Šta za Srbiju znači ponovno pomeranje sednice Generalne skupštine UN?

Počinje Jutro na Blicu: Šta za Srbiju znači ponovno pomeranje sednice Generalne skupštine UN?
Počinje Jutro na Blicu: Šta za Srbiju znači ponovno pomeranje sednice Generalne skupštine UN?

Sednica Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na kojoj bi trebalo da se raspravlja o Rezoluciji o Srebrenici će najverovatnije biti ponovo odložena, i to za 22. maj, saznaje “Blic”. Predsednik Aleksandar Vučić naglasio je da inicijative poput nacrta rezolucije Generalne skupštine UN-a o Srebrenici ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu. Da li je odlaganje sednice UN o Srebrenici j znak da ne postoji većina za Usvajanje rezolucije, razgovaramo sa političkim analitičarem Ivanom Miletićem.

Foto: Blic TV / screenshot

jutro na blic

U blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom ponovo je došlo do pucnjave na policijske službenike. Inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova intenzivno tragaju za nepoznatim napadačima. Istražujemo, ko i zašto sve češće puca na srpsku policiju u Kopnenoj zoni bezbednosti?

Šta znači biti nebinarna osoba i kako ih oslovljavati? Posle pobede na pesmi Evrovizije predstavnika Švajcarske, Nema, koji se tako izjašnjava – ova tema dospela je u fokus javnosti.

Nebinarne osobe ne bi sebe nazvale ni muškarcem ni ženom, već su van tih definicija. Takođe, nebinarna osoba se može osećati i identifikovati i kao žena i kao muškarac. Kako izgleda život ovih ljudi u Srbiji? Sa kakvim se izazovima susreću? Sa nama je ovog Jutra Valerian Savić, prva nebinarna osoba u Srbiji.

Često kod nas možemo čuti izreku “Bolje dobar komšija, nego dobra ograda”, ali da li je u životu zaista tako? Hoćemo li vrata da zaključavamo i dižemo visoke zidove ili ćemo osobi koja živi pored nas uljudno reći “Dobro jutro, kako ste”? Šta je češće – da komšiji, u slučaju da nam nestane, zatražimo recimo šoljicu ulja ili da ulje namerno prospemo na njegovu terasu da bismo mu napakostili? Kako se neguju komšijski odnosi i znamo li uopšte ko živi u stanu pored ili iznad nas? O tome ovog jutra razgovaramo sa Ljubišom Banovačkim, profesionalnim upravnikom i Željkom Mašovićem, psihologom.

Odmah nakon Kana, u srpske bioskope stiže epska avantura “Furioza: Pobesneli Maks saga”. Iz svoje čuvene franšize, kultni reditelj Džordž Miler vraća nas u svet pustoši i ludila na točkovima, obogaćen neverovatnim kaskaderskim scenama i postapokaliptičnom dramom.Predstavljamo Vam filmski spektakl koji preobražava viziju budućnosti.

Gde gledati BLIC TV SRBIJA

Foto: Blic TV / Ringier

Gde gledati BLIC TV SRBIJA

Autorska prava Blic / Tekst / Slika / Video /